İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5331 %0.06
49,6506 %-0.02
5.761,49 % 0,15
91.968,40 %-1.468
Ara
Muhalif. GÜNDEM Temmuz ayındaki 61 orman yangınında 23 kişi gözaltına alındı, 4 kişi tutuklandı

Temmuz ayındaki 61 orman yangınında 23 kişi gözaltına alındı, 4 kişi tutuklandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, 4-22 Temmuz’da çıkan 61 orman yangınıyla ilgili 23 şüphelinin gözaltına alındığını, 4'ünün tutuklandığını açıkladı.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 4-22 Temmuz tarihleri arasında Türkiye genelinde çıkan 61 orman yangınıyla ilgili yürütülen soruşturmada 23 şüphelinin jandarma tarafından gözaltına alındığını, bu kişilerden 4’ünün tutuklandığını, 19’unun ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını açıkladı.

Yangınların sebepleri: dikkatsizlik ve ihmal öne çıkıyor

Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre yangınların büyük bölümü biçerdöver, balya ve kaynak makinelerinden çıkan kıvılcımlar gibi dikkatsizlik sonucu ortaya çıktı. Bazı vakalarda ise kişisel ihmaller ya da kasıtlı davranışlar yangına neden oldu. Örneğin Tunceli'de bir vatandaşın mezara diktiği mum, Kırklareli'nde park halindeki aracın motor kısmında çıkan yangın orman yangınına dönüştü.

Yangına neden olan bazı olaylar ve hukuki işlemler

  • Hatay’da yangın çıkış noktasında görülen bir kişi tutuklandı.
  • Uşak, Balıkesir, Tekirdağ ve Konya gibi illerde makine kaynaklı yangınlar nedeniyle birçok kişi hakkında adli kontrol kararı verildi.
  • Manisa’da iki ayrı bölgede çıkan yangınlarda biri tutuklanırken, diğer kişi adli kontrolle serbest bırakıldı.
  • Kütahya, Bolu, Bilecik gibi illerde desonucu yangınların başladığı belirlendi.

Vatandaşlara çağrı: daha dikkatli olun

Bakan Yerlikaya, yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte orman yangını riskinin yükseldiğini vurgulayarak vatandaşları temkinli ve sorumlu davranmaya davet etti. Yerlikaya, “Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun” ifadeleriyle paylaşımını tamamladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *