İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,1882 %-0.08
50,7793 %0.47
7.132,82 % -0,04
73.878,94 %3.55
Muhalif. GÜNDEM Siirt’te sel alarmı: Bitlis Çayı yükseldi, tahliyeler başladı

Siirt’te sel alarmı: Bitlis Çayı yükseldi, tahliyeler başladı

Siirt’te etkili olan sağanak yağış nedeniyle Bitlis Çayı’nda su seviyesi yükseldi, taşkın riski oluştu. Riskli yapılar için tahliye tebligatı yapılırken Meteoroloji gece için yeni uyarı verdi.

Haberleri
KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Siirt’te son günlerde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Bitlis Çayı’nda su seviyesi yükseldi ve bazı bölgelerde taşkın riski oluştu. Yetkililer, riskli görülen yapılar için tahliye tebligatı yapıldığını açıkladı.

48 saatte metrekareye 115,7 kilogram yağış düştü

İl genelinde son iki günde yoğun yağış kaydedildi. En fazla yağışın Eruh ilçesine bağlı Okçular köyünde metrekareye 115,7 kilogram olarak ölçüldüğü bildirildi.

Diğer ilçelerde ölçülen yağış miktarları ise şöyle açıklandı:

Baykan: 83,3 kg
Pervari Sarıyaprak köyü: 81 kg
Siirt merkez: 80,7 kg
Şirvan Doğruca köyü: 76,9 kg
Kurtalan: 75,8 kg
Şirvan: 65,8 kg
Eruh: 59,3 kg
Tillo: 47,1 kg
Pervari: 23,4 kg

Riskli yapılar için tahliye tebligatı

Siirt Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Baykan ilçesinde devam eden sağanak nedeniyle Bitlis Çayı’nda su seviyesinin yükseldiği ve sel ile taşkın riskine karşı tedbirlerin alındığı belirtildi.

Bu kapsamda Baykan Kaymakamı Fatih Özcan başkanlığında değerlendirme toplantısı yapıldığı bildirildi. 15 Mart saat 23.00’te Baykan Belediyesi Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen toplantıya Baykan Belediye Başkanı Ekrem Erdem, Siirt DSİ 104. Şube Müdürü Ömer Kızılay ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Toplantının ardından DSİ ekipleri dere yatağında inceleme yaptı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda riskli yapı olarak belirlenen bazı binaların sahiplerine tahliye tebligatı yapıldığı açıklandı.

Vatandaşların mağdur olmaması için geçici konaklama imkanlarının sağlandığı belirtilirken, sürecin ilgili kurumların koordinasyonunda takip edildiği ifade edildi.

Meteoroloji’den gece için yeni yağış uyarısı

Meteoroloji yetkilileri, bölgede yağışların devam edebileceğini belirterek özellikle 03.00 ile 06.00 saatleri arasında kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu.

Yetkililer, sel ve su baskını riskine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız