İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5359 %0.07
49,6539 %0.06
5.778,15 % 0,44
92.077,40 %-1.249
Ara
Muhalif. GÜNDEM Şehit askerlerle ilgili çarpıcı iddia: 4 saat güneş altında bekletildiler, su içmeleri engellendi

Şehit askerlerle ilgili çarpıcı iddia: 4 saat güneş altında bekletildiler, su içmeleri engellendi

Hatay İcn’daki Deniz Er Eğitim Alayı’nda yüksek ateş şikâyetiyle hastaneye kaldırılan ve hayatını kaybeden iki askerle ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, “Astsubay ceza verdi, askerler saatlerce güneş altında tutuldu, su içmeleri engellendi” iddiasında bulundu.

Okunma Süresi: 2 dk

Hatay’ın İskenderun ilçesindeki Deniz Er Eğitim Alayı’nda 26 Temmuz’da yaşanan üzücü olayda, yüksek ateş şikâyetiyle hastaneye kaldırılan yedi askerden ikisi hayatını kaybetti. 29 yaşındaki ikmal er Semih Erdoğan ve 29 yaşındaki muhafız er Halit Karaman, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), ölüm nedenlerini "aşırı sıvı kaybına bağlı kandaki sodyum dengesizliği sonucu çoklu organ yetmezliği" olarak açıkladı.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Milli Savunma Politikalarından Sorumlu Başkan Yankı Bağcıoğlu, konuyla ilgili dikkat çeken bir iddiayı gündeme taşıdı.

İskenderun Devlet Hastanesi’nde tedavisi süren askerleri ziyaret eden Bağcıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“İki ya da üç asker birlikten firar ediyor. İkisi daha sonra yakalanıyor. Bunun üzerine bir astsubay başçavuş, birinci tabur birinci bölüğü ceza olarak dört saat güneş altında bekletiyor. Su içmeleri engelleniyor, kısıtlanıyor. Ardından bayılmalar başlıyor.”

Bağcıoğlu, yaşananların sadece bir sağlık skandalı değil, aynı zamanda disiplin uygulamalarının insan hayatını hiçe sayacak boyutlara ulaştığını gösterdiğini belirtti.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise hem şehitlerin ölümü hem de diğer askerlerin rahatsızlanmasıyla ilgili kapsamlı bir soruşturmanın sürdüğü ifade edildi. Bakanlık, olayla ilgili detaylı raporun önümüzdeki hafta kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi.

Asker ölümleriyle ilgili iddialar kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, CHP konunun takipçisi olacaklarını açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *