İstanbul
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,6042 %0.25
37,1593 %1.78
103.855,99 %-2.082
3.100,20 0,60
Ara
Muhalif. GÜNDEM Santa Maria Kilisesi saldırısı davasında ara karar açıklandı

Santa Maria Kilisesi saldırısı davasında ara karar açıklandı

İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'ne yapılan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıya ilişkin davada ara karar açıklandı

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Marmara Cezaevi karşısındaki salonda 6 Ocak Pazartesi günü başlayan davanın ikinci duruşmasında, tutuklu sanıkların tamamı ve 3 tutuksuz sanık hazır bulundu. Duruşmada, sanık avukatları ve Türkçe bilmeyen yabancı uyruklu sanıklar için tercümanlar da hazır bulunduruldu.

Sanıklardan Özbekistan uyruklu Hazratumar Mahamatsoliev, DEAŞ terör örgütünün ne olduğunu bilmediğini iddia ederek, geçimini akşamları hamallık yaparak sağladığını belirtti.

Saldırının gerçekleştirildiği gün evde uyuduğunu söyleyen Mahamatsoliev, silah fotoğraflarını bilmediğini, DEAŞ örgütü ile ilişkisi olmadığına inandığını ifade etti. Mahamatsoliev, hakkında bahsedilen para transferlerinin eski işinden kaynaklanan ödemeler olduğunu savundu.

“TELEFONUMA NASIL YÜKLENMİŞ BİLMİYORUM”

Bir diğer sanık Rus uyruklu Movlat Tsuroev ise Türkiye'ye olaydan bir hafta önce geldiğini ve saldırı öncesi azmettirdiği iddia edilen Adam Khamirzaev ile tanıştığını belirtti. Tsuroev, cep telefonunda bulunan "cihad" görselleri ve el bombası yapımıyla ilgili videolarla ilgili olarak, bunları kendisinin yüklemediğini ve telefona nasıl yüklendiğini bilmediğini öne sürdü.

Özbekistan uyruklu sanık Rasul Akhmadjanov ise, saldırıyı gerçekleştiren sanıklara değil, başka bir sanığa ev kiraladığını ve bu kiralama işlemiyle ilgili herhangi bir terör bağlantısı bulunmadığını savundu.

ARA KARAR AÇIKLANDI

Sanıkların savunmalarının alınmasının ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. Tutuklu 32 sanıktan 16'sının, tutuklulukta geçirdiği süreyi ve dosyadaki mevcut delil durumunu dikkate alarak adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi. Öte yandan, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen David Tanduev ve Amirjon Kholiqov’un tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Mahkeme heyeti, sanıkların cezaevinde teşhise elverişli fotoğraflarının çekilmesine ve olayla ilgili tüm görüntülerin emniyetten temin edilerek karşılaştırma yapılması için Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine hükmetti.

Bir sonraki duruşmada sanık savunmalarının devam edeceği belirtilerek, duruşma 24 Mart’a ertelendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *