CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Üniversite sınavı nedeniyle hafta sonu miting yapmadıklarını, ancak yarın Tekirdağ’da büyük bir miting düzenleyeceklerini belirten Özel, tutuklu partililerle ilgili süreci “siyasi bir eylem” olarak tanımladı.
Özel, “Bu sadece bir miting değil, bir eylem. Sonuç alana kadar da devam edecek. Mitingleri azaltmayı değil, artırmayı ve farklı eylemlerle desteklemeyi planlıyoruz. Arkadaşlarımızın tutuksuz, adil bir yargılamadan geçmesi gerekiyor” dedi.
“Moralleri kuyunun dibinde”
Balıkesir’deki belediyeye ait bir arsada bulunan kör kuyuyla ilgili konuşan Özel, konuyu mizahi bir dille eleştirdi:
“Hasan Amca’yı aradım, ‘üzülme’ dedim. O da, ‘Ben burayı belediyeye devredeli yıllar oldu, arasınlar dursunlar’ dedi. Vicdanları o kuyuya düşmüş, moralleri kuyunun dibinde. Ne arıyorlar belli değil. Kediyle farenin oynadığı gibi birileri bunlarla oynuyor.”
“AKP aynı panikte, o zaman da kazıyorlardı”
Özgür Özel, sürecin geçmişteki Ergenekon ve Balyoz davalarıyla benzerlik taşıdığını ileri sürdü. “O dönem de bu ülkenin namuslu insanlarına iftira attılar, şimdi aynı panik içindeler. O zaman da kazdıkları yerlerden bir şey çıkmadı, şimdi de çıkmayacak.”
Ekrem İmamoğlu’na yöneltilen suçlamalar
Ekrem İmamoğlu’nun oğlu Selim İmamoğlu hakkında ortaya atılan iddialara da değinen Özel, MASAK raporunun çarpıtıldığını savundu:
“MASAK raporundaki rakam abartılmış. Dilek Hanım’ın bozdurduğu parayla ve dedesinden alınan bir ev parasıyla yurtdışında şirket kurulmuş. Babası Ekrem Bey de başından beri bu fikre karşıymış. Zaten bu şirketten Türkiye’ye gelen bir para da yok, ancak bu yıl belki gelir.”
Seçim hazırlığı mesajı
Özel, CHP’nin 2025 seçimlerine hazırlandığını ve kapsamlı bir seçim kampanyası yürütüleceğini vurguladı:
“Parti programımızı ve adayımızın vaatlerini hazırlıyoruz. 81 ilde örgütlü bir kampanya yürüteceğiz. Seçim ne zaman yapılırsa yapılsın biz 900 günlük bir kampanyaya başlamış durumdayız. Yorulmadan, çoğalarak devam edeceğiz.”
Özgür Özel, tutuklu partililerle ilgili yargı sürecinin uzun sürmeyeceğini ve adaletin en kısa sürede tecelli edeceğine inandıklarını da sözlerine ekledi.