İstanbul
Kapalı
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,8571 %0.34
43,3489 %-0.36
3.997,32 % -0,90
103.906,21 %0.911
Ara
Muhalif. GÜNDEM Özgür Özel'den Erdoğan’a tekrar “cunta başkanı” çıkışı

Özgür Özel'den Erdoğan’a tekrar “cunta başkanı” çıkışı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kayyım atanan Şişli Belediyesi'nin önünde gerçekleşen, Millet İradesine Sahip Çıkıyor Mitingi'nde açıklamada bulundu.

Okunma Süresi: 3 dk

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in 6 Nisan’daki olağanüstü kurultayda her çarşamba İstanbul’un bir ilçesinde miting yapılacağını söyledi. İlk miting kayyum atanan Şişli’de yapıldı.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu ve Resul Emrah Şahan’ın mektuplarını okudu.

İmamoğlu: “O sandığa gömüleceksin”

İmamoğlu mektubunda şöyle dedi:

“Demokrasi ve adalet davamızı, haklılığımızı asla kaybetmeden, içimizdeki adalet duygusundan ödün vermeden kazanacağız. Akşamdan sabaha, bugünden yarına olmayacak ama çok yakında kazanacağız! Bu gerçeği en iyi bilen, bu gerçekten en çok korkan kişiye sesleniyorum: Saatleri durdurarak zamanın akışını önleyemezsin, üzerini örterek gerçekleri gizleyemezsin, milleti yok sayamazsın! Seçimden kaçamayacaksın ve o sandığa gömüleceksin!”

Şişli Belediyesi önünde toplanan yurttaşlar “Tayyip istifa” sloganları attı.

Özel, Erdoğan’a yine “cunta başkanı” dedi

Daha sonra Özel, konuşmaya başladı. Özel, Erdoğan’a yine “cunta başkanı” dedi, “Erdoğan, duyuyor musun Şişli’yi? Tehdit ettiler, korkmadınız. Üstünüze yürüdüler, bir adım geri atmadınız. Etrafı bariyerlerle çevirdiler, asla arkasında kalmadınız. Biz burada miting yapmıyoruz, bir otoritere karşı eylem yapıyoruz. Biz buraya ses çıkarmaya, itiraz etmeye, direnmeye ama cümle alem bilsin ki sonuç almaya geldik. Ve biz sonuç almadan durmayacağız, o kayyım o darbecilerin cuntacıların Şişli’ye gönderdikleri kayyım, cuntanın Şişli temsilcisi gitmeden, Resul Emrah Şahan geri gelmeden durmayacağız! Hiç birimiz Ekrem Başkanımızı almadan ve çok korkuyor ama buradan bir daha hatırlatıyorum, Ekrem Başkan’ı cumhurbaşkanı yapmadan durmayacağız. Ant olsun ki bu eylemlerden sonuç alacağız, hepinize güveniyorum, başaracağız” dedi.

Özel, dünyada iki türlü darbe olduğunu söyledi, “Bu darbelerin bir tanesi, tankla tüfekle yapılan askeri darbeler, diğeri ise kendisi demokrasi ile gelse de gitmeyen istemeyenlerin yapmak istedikleri sivil darbeler. Bugün biz demokrasiyi bir tren olarak gören, istediğimiz zaman ineriz diyen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti demokrasiyi ve cumhuriyeti savunmaya, İsmet Paşa’nın emaneti çok partili hayatı savunmaya geldik” diye konuştu.

“Kürt sorununu çözerse CHP çözer”

Özel, “kent uzlaşısı” operasyonlarını eleştirdi ve iktidarın “terörsüz Türkiye” sloganını hedef aldı, “Bu iki yüzlülükle çözüm olur mu? Bu sorunu çözerse CHP çözer” diye konuştu.

Özel şöyle devam etti:

“Bu Erdoğan’ın atadığı kişiler var. Türkiye’de parlamenter sistemden gelen bir gelenekle bunlara ‘bakan’ deniyor. Oysa bakan dediğin kişi seçilmiş olur, milletin işine bakar. Erdoğan’ın dolma kaleminden çıkan bir kararla atanan kişiden ne bakan olur ne başka bir şey. Bunlar olsa olsa Amerika’da Trump’ın atadığı bakanlar gibi olur, onların da adı ‘sekreter’dir. Siz de sekretersiniz. Bundan böyle Dışişleri sekreterine ve Erdoğan’ın atadığı diğer isimlere sekreter olarak muamele edeceğiz.”

Özel ayrıca haftaya çarşamba Beylikdüzü’nde miting yapılacağını açıkladı.

Özel, “boykot” sloganı atanlara seslendi, “Onları en son tek tek yine hatırlatacağım” diye konuştu.

“Kayyumlar gidecek, biz kazanacağız”

Vatandaşlar sloganlar atarak Şişli’de mitingin yapılacağı alana gittiler:

“Kayyumlar gidecek, biz kazanacağız.”

“Her yer Şişli, her yer direniş.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *