Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, gazi ve şehit yakınları dernek temsilcileriyle bir araya geldi. Ziyarette, CHP'nin komisyondaki tutumuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
CHP gizli pazarlıklara karşı komisyonda
Özel, "CHP, milletten gizli herhangi bir pazarlığın yapılmaması, kimseden bir şey saklanmaması ve şehit aileleri ile gazilerin üzülmemesi için meydanı çıkar düşünenlere bırakmamak adına komisyonda yer alıyor" dedi.
Komisyonda şehit ve gazilerin temsil edilmesi önerisi
"O komisyonda sizlerin temsil edilmesi çok önemli. Komisyonda şehit ve gazilerin de temsil edilmesi gerektiğini öneriyoruz" ifadelerini kullandı.
Kanun teklifleri ve süreç vurgusu
Özel, Meclis’te polis ve askerlerin sorunlarının çözümüne yönelik 18 kanun teklifi verdiklerini belirtti. Ayrıca "Kimseyi komisyonu terk etmekle tehdit etmiyoruz, zorluklar olacak ama yarın daha fazla kan akmaması için eleştirileri göğüslüyoruz" diye konuştu.
Atatürk’ün gazilere vurgusu
"Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘gazi ve şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek ve onlara minnet duymak milli görevdir’ diyor. Biz de bunun dışına çıkamayız. Sizlere sahip çıkmak bizim milli görevimizdir" dedi.