İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5194 %0.04
49,6025 %0.01
5.793,12 % 0,70
90.701,47 %-2.037
Ara
Muhalif. GÜNDEM ÖSYM hakkında çıkan puan değişikliği iddialarına açıklama

ÖSYM hakkında çıkan puan değişikliği iddialarına açıklama

Bazı basın yayın organlarında yer alan “ÖSYM sistemine girilerek aday puanlarının değiştirildiği” yönündeki haberler yalanlandı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bu tür iddiaların kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu belirtti.

Okunma Süresi: 1 dk

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, ÖSYM’ye yönelik siber müdahale iddiaları hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan “ÖSYM’nin sistemine girilerek adayların puanlarının değiştirildiği” şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı, bu tür içeriklerin kamuoyunu yanıltmaya yönelik açık bir dezenformasyon olduğu belirtildi.

Açıklamada, ÖSYM’ye ait sistemlerin dış erişime kapalı, kapalı devre bir altyapı ile çalıştığı ve tüm kullanıcı işlemlerinin anlık olarak izlendiği vurgulandı. Ayrıca tüm verilerin detaylı biçimde kayıt altına alındığı ve dış müdahalenin teknik olarak mümkün olmadığı ifade edildi.

Kurumun düzenli olarak gerçekleştirdiği teknik denetimlerde herhangi bir veri sızıntısı ya da müdahale bulgusuna rastlanmadığı, bilgi teknolojileri süreçlerine ait tüm kayıtların eksiksiz şekilde arşivlendiği de açıklamada yer aldı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalışan spekülatif içeriklere itibar edilmemesi ve yalnızca resmî kaynakların takip edilmesi gerektiğini vurgulayarak açıklamasını “Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadesiyle sonlandırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *