İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,3346 %0.01
51,3419 %-0.05
6.406,80 % -3,26
70.610,00 %0.367
Muhalif. GÜNDEM Orhan Şen tarih verdi: Dondurucu soğuklar ne zaman bitiyor?

Orhan Şen tarih verdi: Dondurucu soğuklar ne zaman bitiyor?

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk hava dalgasının ne zaman sona ereceğini açıkladı. Sıcaklıkların pazar gününden itibaren yeniden normale dönmesi bekleniyor.

Okunma Süresi: 1 dk

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Türkiye genelinde etkili olan soğuk hava dalgasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bayram dönemine denk gelen soğuk ve yağışlı hava, birçok bölgede kar ve sağanakla etkisini sürdürürken, vatandaşların en çok merak ettiği “Havalar ne zaman ısınacak?” sorusu da yanıt buldu.

Şen’in değerlendirmelerine göre, yurt genelinde etkili olan dondurucu soğuklar ve yağışlı sistem birkaç gün daha devam edecek. Özellikle İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde sıcaklıkların tek hanelere kadar düştüğü ve yer yer kuvvetli yağışların görüldüğü belirtildi.

Ancak beklenen değişim için tarih verildi. Şen, soğuk hava dalgasının pazar gününden itibaren Türkiye’yi terk edeceğini ve sıcaklıkların yeniden mevsim normallerine yükseleceğini açıkladı.

Uzman isim ayrıca, bazı bölgelerde kar yağışının hafta sonuna doğru etkisini kaybedeceğini, yalnızca Doğu Anadolu’nun yüksek kesimlerinde kısa süreli devam edebileceğini ifade etti.

Meteoroloji uzmanları, ani sıcaklık değişimlerine karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarırken, özellikle hafta sonuna kadar sürecek yağışlar nedeniyle sel, su baskını ve buzlanma riskine karşı tedbirli olunması gerektiğini belirtiyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız