AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP’de yaşanan “mutlak butlan” süreci ve muhalefetin açıklamalarına ilişkin sert değerlendirmelerde bulundu. Çelik, CHP içindeki tartışmaların AK Parti üzerinden yorumlanmasını eleştirerek, bunun “yalan siyaseti” olduğunu söyledi.
“CHP’nin iç çatışması AK Parti üzerinden yürütülüyor”
Çelik, CHP’de yaşanan sürecin tamamen parti içi bir mesele olduğunu belirterek, bu tartışmaların kasten AK Parti’ye mal edilmeye çalışıldığını ifade etti.
Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik açıklamalarına tepki gösteren Çelik, siyasi eleştirinin demokratik bir hak olduğunu ancak tehdit ve hakaret içeren söylemlerin kabul edilemeyeceğini vurguladı.
“Cumhurbaşkanımız bizim kırmızı çizgimizdir”
Ömer Çelik, açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik ifadeler konusunda net bir tavır sergileyerek şu sözleri kullandı:
“Biz siyasi eleştiriyi saygıyla karşılarız. Demokrasimizin olgunluğu içinde yeri vardır. Ama siyasi tehdit içeren tüm ifadelerini Sayın Özel’e iade ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bizim kırmızı çizgimizdir. Bu ifadeleri kullananlarla hukuk önünde mücadele edeceğiz.”
“CHP’nin içi Ortadoğu’dan daha karışık”
CHP içindeki sürece ilişkin değerlendirmelerini sürdüren Çelik, partideki krizin derinleştiğini savunarak, CHP yönetiminin tabanına açıklama borcu olduğunu dile getirdi.
Çelik ayrıca, muhalefetin protesto eylemlerine ve söylemlerine de eleştiriler yöneltti.
Dış politika ve Gazze vurgusu
Çelik, açıklamasının devamında Orta Doğu’daki gelişmelere değinerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diplomatik süreçlerde “kilit aktör” olduğunu söyledi ve Gazze meselesinin Türkiye’nin uluslararası gündeminde öncelikli olduğunu ifade etti.