İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5308 %0.07
49,5967 %0
5.768,79 % 0,27
91.837,82 %-1.655
Ara
Muhalif. GÜNDEM Oğuzhan Uğur’un programında polisten şok itiraf: Kameranız kapalı olsa bile dinleyebiliriz

Oğuzhan Uğur’un programında polisten şok itiraf: Kameranız kapalı olsa bile dinleyebiliriz

Sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur’un “Mevzular Açık Mikrofon” programına konuk olan polisler, bilgisayar ve telefon güvenliğiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Okunma Süresi: 1 dk

İçerik üreticisi ve fenomen Oğuzhan Uğur, gündemdeki meselelerle ilgili kişileri konuk ettiği “Mevzular Açık Mikrofon” programında bu kez polisleri ağırladı. Program, soru-cevap formatında ilerlerken Uğur, polislere “WhatsApp dinlenebiliyor mu?” sorusunu yöneltti.

Siber güvenlik polisi, çarpıcı açıklamalar yaptı:

“Kameranız kapalı olsa bile…” bilgisayarınız açık olduğunda mikrofonunuzdan sizi dinleyebileceklerini ve klavyenizdeki tuşlamaları bile görebileceklerini söyledi.

Geçmişte adli bilişimle uğraştığını belirten polis, “Bilgisayarların temizlenmesinde bile silinen hard disklerde geriye dönük çok fazla kalıntı kalıyor. 30 yıllık bilgisayar olsa, defalarca silseniz bile 20 yıl önceki kalıntıyı elde edebiliyorum” dedi.

Polisin açıklamaları, hem Uğur’u hem de izleyicileri şaşırttı ve programda dikkat çeken anlar arasında yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *