İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,7659 %-0.06
43,5779 %0.27
4.033,39 % -0,50
103.927,62 %0.439
Ara
Muhalif. GÜNDEM Murat Kurum'dan 'Kanal İstanbul' açıklaması: Göz göre göre yalan söylüyorlar

Murat Kurum'dan 'Kanal İstanbul' açıklaması: Göz göre göre yalan söylüyorlar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul projesi hakkında yapılan iddialara sert tepki gösterdi. Kurum, bazı kesimlerin projeyi yanlış tanıttığını belirterek bu durumun açık bir yalan olduğunu ifade etti. Bakan, projenin gerçek amacının ve detaylarının doğru bir şekilde anlaşılması gerektiğini vurguladı.

Okunma Süresi: 2 dk

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ’nin Arnavutköy’deki sosyal konut projesi ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı, projenin 250 bin konutluk Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin bir parçası olduğunun altını çizdi.

Bakan Kurum paylaşımda şu ifadeleri kullandı: Anlattık ama anlamamakta ısrar ediyorlar. Söyledik ama dinlemiyorlar. İstanbul’da 24 bin dar gelirli ailemiz ev sahibi olacak diye uykuları kaçtı, huzurları bozuldu. Biz milletimize söz verdik. “Konut sorununu çözeceğiz, dar gelirli aileleri ev sahibi yapacağız.” dedik. Şimdi verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz. “Bu Kanal İstanbul Projesidir.” diyorlar. Göz göre göre yalan söylüyorlar.

Arnavutköy’deki çalışma, 250 bin konutluk Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut projesinin bir parçasıdır. TOKİ bu konutları dar gelirli vatandaşlarımız için yapmaktadır. Vatandaşlarımız başvurularını yapmış, kuralar çekilmiş, konutların başvuru bedelleri de ödenmiştir.

O 24 BİN KONUTUN SAHİBİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLARIDIR"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel! “O konutlar Araplara satılacak.” iftirasını atıyorsunuz. Milletimizin gözünün içine baka baka yalan söylüyorsunuz. O 24 bin konutun sahibi bellidir. Hepsi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır, hiçbiri yabancı değildir. Ama bu iftiradan da bir kez daha anlıyoruz ki siz bu ülkeye de bu millete de çok yabancısınız. İflah olmaz yalanlarınızla ne vatandaşımızı kandıracak ne de bizi engelleyebileceksiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *