Sanatçı Volkan Konak'a yönelik hakaret içeren paylaşımı ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik açıklamalarıyla kamuoyunda tepki çeken eski Çatalca Müftüsü Ahmet Mehmetalioğlu’nun Kocaeli’ye yapılan tayini geçici olarak iptal edildi.
Mehmetalioğlu, İstanbul İl Vaizi olarak görevine devam edeceğini sosyal medya hesabından duyurdu. Kararı, “yoğun dua ve desteklerin karşılığı” olarak nitelendirdi.
"Sahnede gebermiş" sözleri büyük tepki çekmişti
Yakın zamanda hayatını kaybeden sanatçı Volkan Konak için sosyal medyada "Sahnede gebermiş" ifadelerini kullanan Mehmetalioğlu, bu sözleri nedeniyle kamuoyunda ve siyasi çevrelerde büyük tepki toplamıştı. Açıklamaları sonrası Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hakkında soruşturma başlatılmıştı.
Mehmetalioğlu, daha sonra kendisini eleştiren CHP lideri Özgür Özel’i de hedef alan açıklamalar yapmıştı.
Diyanet soruşturma başlatmıştı
Diyanet, müftü hakkında soruşturma başlatıldığını duyurmuş ve Kocaeli’ye vaiz olarak atanacağını açıklamıştı. Mehmetalioğlu bu tayini sosyal medya hesabından “Bir savaşa girildiyse bedelini de ödeyeceğiz” sözleriyle duyurmuştu.
"Diyanet Özel'e şaka yapmış"
Kocaeli tayininin iptal edildiğini açıklayan Mehmetalioğlu, yine Özgür Özel’e göndermede bulunarak şu ifadeleri kullandı:
“Diyanet Özel’e şaka yapmış. Kocaeli’ye gelemeyecek. Yoğun dua ve desteklerinizin karşılığı olarak tayin iptal edildi. İstanbul İl vaizi olarak devam edeceğim. Tabi idare mahkemesinin vereceği karara kadar. Bu karar 3 Temmuz’da din işleri yüksek kurulu üyeliği olur, genel müdürlük olur, yurt dışı müşavirliği olur. Rabbim 'ol' derse olur.”