İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5331 %0.06
49,6506 %-0.02
5.761,49 % 0,15
91.968,40 %-1.468
Ara
Muhalif. GÜNDEM Mansur Yavaş: İmamoğlu’nun çağrısı var, TRT’den açıklansın canlı yayınlansın

Mansur Yavaş: İmamoğlu’nun çağrısı var, TRT’den açıklansın canlı yayınlansın

Türkiye Belediyeler Birliği mayıs ayı olağan toplantısı öncesinde konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davasının TRT'den canlı yayınlanması talebini hatırlattı.

Okunma Süresi: 2 dk

İmamoğlu’nu ziyareti geçen hata izin verilmeyen Mansur Yavaş, pazartesi günü iznin çıkmasını beklediklerini belirterek, “Kendisini ziyaret edeceğiz” dedi.

Mansur Yavaş, şunları kaydetti:

"Belediyeler denetlenmeli hiçbirimiz kaçmıyoruz ama adil bir şekilde denetlenmeliyiz. Tüm belediyeler denetlenmeli. Sadece muhalif belediyeler suçlu gösterilmek isteniyor. Bunun da sebebi, belediye başkanlarımızın son derece başarılı olması ve iktidarı değiştirecek konumda olması. Adil şekilde müfettişin gelip incelemesi lazım ama bakıyoruz, gelen müfettişler sayıştay elemanları hep 2019 sonrasını istiyorlar. Yanlış bir şey hepsi denetlenmeli. Biz gerçekten kul hakkı yenmesini istemiyoruz, kamu malına el uzatan herkes cehennemliktir ama herkes. Bu konuda şeffaf olunması lazım. Aynı zamanda bakanlıklarla ilgili Sayıştay raporları açıklanması lazım. Biz, 2019 ve 2024’te bu ülkede soygun olmadan yönetilebileceğini ispat etme iddiasıyla geldik.

İmamoğlu’nun çağrısı var TRT’den açıklansın canlı yayınlansın deniyor. Sürekli televizyonlarda dezenformasyon görüyoruz. Hazırlık soruşturması gizlidir, bunu ihlal eden herkes soruşturmalıdır. Bir diğeri devam eden bir yargılamada etkileyecek hiçbir beyan açıklanamaz ama iki gün önce gördük, televizyonda bir yorumcu ispatla diyor, ertesi gün bu yorumcunun savcılığa çağrılması lazım. Eğer doğruysa niye açıkladın, onlar tedbir alacaklar sen soruşturmaya engel oldun, böyle bir şey yoksa neden dezenformasyona sebep oldun diye sorgulanması lazım. Hiç kimse yargılanmaktan azade değil."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *