İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5194 %0.04
49,6025 %0.01
5.793,12 % 0,70
90.701,47 %-2.037
Ara
Muhalif. GÜNDEM Manavgat Belediyesi soruşturmasında rüşvet iddiası: 60 milyon lira verdik, yoksa iskan çıkmıyordu

Manavgat Belediyesi soruşturmasında rüşvet iddiası: 60 milyon lira verdik, yoksa iskan çıkmıyordu

Manavgat Belediyesi’ne yönelik rüşvet soruşturmasında tutuklanan iş insanı Ş.I., oteline iskan alabilmek için 60 milyon lira rüşvet verdiğini, 25 milyon lirayı dolar olarak kargo poşetlerinde elden teslim ettiğini iddia etti.

Okunma Süresi: 2 dk

Antalya’nın Manavgat ilçesinde belediyeye yönelik yürütülen rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan iş insanı Ş.I., ifadesinde oteline iskan alabilmek için 60 milyon lira rüşvet verdiğini öne sürdü. Ş.I., paranın bir kısmını şirket hesabına, kalanını ise dolar olarak elden kargo poşetleri içinde teslim ettiğini iddia etti.

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, aralarında Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, 6 belediye başkan yardımcısı ve çeşitli iş insanlarının da bulunduğu 41 kişi hakkında işlem yapıldı. 19 şüpheli tutuklanırken, 16’sı adli kontrolle serbest bırakıldı.

“Konteynere çağırdı, kimse görmesin dedi”

Ş.I., Gündoğdu Mahallesi’nde inşa ettiği otel için belediyeden aldığı ruhsat sonrası iskan sürecinde zorluklar yaşadığını ve iskan başvurusunun onaylanması için rüşvet talep edildiğini belirtti. Tutuklu hafriyatçı Mesut Kara ve belediye başkanının yeğeni Hüseyin Cem Gül ile yaşadığı görüşmeyi anlatan Ş.I., konteynerde kendisine 60 milyon TL’lik bir talep iletildiğini söyledi.

“Bir kağıtta iş makinelerinin isimleri yazıyordu, altında ‘60 milyon lira’ notu vardı. Hüseyin Cem Gül, ‘Bu parayı bize vereceksin, belediyeye iş makineleri alınacak. Ağa böyle istiyor’ dedi.”

“25 milyon lirayı dolar olarak poşet içinde verdim”

İş insanı Ş.I., 35 milyon lirayı Mesut Kara’nın şirketine banka üzerinden gönderdiğini, kalan 25 milyon TL’yi ise dolar olarak bir çanta ve kargo poşeti içinde elden teslim ettiğini ifade etti. Paranın fotoğraflarını da çektiğini ve delil olarak sunacağını belirtti.

“Aynı gün bankadan çıkıp kargo poşeti içinde parayı Mesut Kara’ya teslim ettim. Üzerlerine tutarları yazdım, fotoğraflarını çektim.”

“İskan verildi, SPA'yı da istediler”

Rüşveti verdikten sonra iskan başvurusunun hızla onaylandığını belirten Ş.I., ayrıca otelin SPA işletmesinin de Gül’ün istediği üzerine onun akrabasına devredildiğini belirtti. Ş.I., Mesut Kara, Hüseyin Cem Gül, Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ve SPA’yı ücretsiz işlettiğini iddia ettiği İ.S.’den şikayetçi olduğunu kaydetti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *