Kocaeli Valiliği, bugün saat 15.00’te kent genelinde ikaz ve alarm sistemi testi yapılacağını duyurdu. 60 saniye boyunca sürecek test sırasında sirenler çalacak ve vatandaşlar "Panik yapmayınız" anonsuyla bilgilendirilecek.
Valilik tarafından yapılan açıklamada, test sırasında duyulacak yüksek sesli sirenlerin vatandaşlar arasında paniğe neden olmaması gerektiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Yüksek sesle yapılacak ikaz ve alarm sisteminin testi sırasında kurum, kuruluşlar ve vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstermeleri, test yayınları sebebiyle endişeye kapılmamaları önemle rica olunur.”
Neden siren çalacak?
Test, AFAD ve ASELSAN işbirliği ile yürütülen İkaz ve Alarm Sistemi Kurulum Projesi kapsamında gerçekleştiriliyor. Bu proje ile düşman hava saldırıları, radyoaktif serpinti ve diğer doğal ya da insan kaynaklı tehditlere karşı halkın önceden uyarılması amaçlanıyor.
Proje çerçevesinde farklı şehirlerde belirli zaman aralıklarıyla siren sistemleri test ediliyor. Bugünkü testin adresi ise Kocaeli.
Saat 15.00’te dikkat
Kent genelinde saat 15.00’te başlayacak testte, sirenle birlikte şu anons yapılacak:
“Dikkat dikkat, ilimizde kurulan ikaz ve alarm sisteminin test yayınıdır. Lütfen panik yapmayınız.”