İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5214 %0.04
49,5618 %-0.07
5.780,88 % 0,48
91.122,63 %-1.574
Ara
Muhalif. GÜNDEM Kocaeli'de 999 kişiyi zehirleyen tavuk döner davasında 2 kişiye hapis istemi

Kocaeli'de 999 kişiyi zehirleyen tavuk döner davasında 2 kişiye hapis istemi

Kocaeli Körfez’de 999 kişinin zehirlenmesine yol açan tavuk döner olayıyla ilgili işletme sahibi ve döner ustası hakkında 8 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 1 dk

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde 1 Nisan 2025 tarihinde 999 kişinin tavuk döner tükettikten sonra zehirlenmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Olayla ilgili hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

İşletme sahibi E.T. ve döner ustası K.Y. hakkında, "taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" ve "bozulmuş veya değiştirilmiş gıda veya ilaç ticareti" suçlamalarıyla 1 yıl 6 aydan 8 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

999 kişi hastanelik olmuştu

1 Nisan 2025'te tavuk döner tüketen 999 kişi, kısa süre içerisinde mide bulantısı, kusma ve ishal gibi belirtilerle çeşitli hastanelere başvurdu. Olayın ardından başlatılan incelemelerde, döner ürünlerinde ciddi bakteriler tespit edildi.

Kocaeli Gıda Kontrol Laboratuvarı tarafından yapılan analizlerde, dönerlerde salmonella, listeria monocytogenes, bacillus cereus ve staphylococcus gibi tehlikeli bakterilerin bulunduğu açıklandı.

Etler üç gün boyunca satışta kaldı

İddianamede yer alan bilgilere göre, tavuk etleri 29 Mart'ta tedarikçiden alınıp soslandı ve 30 Mart’tan 2 Nisan’a kadar satışa sunuldu. Laboratuvar analizleri sonucunda, numunelerin Türk Gıda Kodeksi’ne uygun olmadığı tespit edildi.

Hijyen kurallarına uyulmadı

Bilirkişi raporuna göre, hijyen kurallarına uyulmaması ve yetersiz pişirme koşulları olayın başlıca nedenleri arasında yer aldı. Raporda, bu ihmallerin doğrudan sanıkların sorumluluğunda olduğu belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *