İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,3277 %0.24
51,0438 %0.47
6.591,48 % -3,77
69.557,52 %-3.228
Muhalif. GÜNDEM İstanbul için sel ve fırtına uyarısı

İstanbul için sel ve fırtına uyarısı

İstanbul Valiliği, kuvvetli sağanak ve Marmara’da fırtına beklentisi nedeniyle sel ve su baskını riskine karşı vatandaşları uyardı.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 1 dk

İstanbul Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine dayanarak kent genelinde etkisini artırması beklenen kuvvetli sağanak yağış için uyarıda bulundu. Yağışların bu akşam saatlerinden itibaren etkisini artıracağı belirtildi.

Metrekareye 40 kilograma kadar yağış bekleniyor

Açıklamada, yağışların yarın akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olacağı ve yer yer 20 ila 40 kilogram/m² seviyesine ulaşabileceği ifade edildi.

Sel ve su baskını riski

Valilik, özellikle sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini vurguladı.

Marmara Denizi için fırtına uyarısı

İstanbul Valiliği ayrıca Marmara Denizi’nde kuvvetli fırtına beklendiğini duyurarak deniz ulaşımında da aksaklıklar yaşanabileceğine dikkat çekti.

Valilikten resmi açıklama

Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Denizlerimizde (Marmara) fırtına bekleniyor! Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmesine göre; Bölgemizin doğusunda beklenen sağanak yağışların, bu akşam saatlerinden sonra İstanbul’da yarın (Cuma) akşam saatlerine kadar yerel kuvvetli (20-40 kg/m2) olması beklenmektedir. Sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız