İstanbul
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,5380 %-0.56
47,7084 %-0.57
4.387,00 % -0,60
117.135,78 %-1.511
Ara
Muhalif. GÜNDEM İmamoğlu'ndan orman yangını tepkisi: İktidar bu sınavdan yine sınıfta kaldı

İmamoğlu'ndan orman yangını tepkisi: İktidar bu sınavdan yine sınıfta kaldı

Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi’nden yapılan açıklamada, orman yangınlarına karşı alınmayan önlemler eleştirildi. “Her yıl aynı kabus yaşanıyor, iktidar bu sınavdan yine sınıfta kaldı” ifadeleri dikkat çekti.

Okunma Süresi: 2 dk

Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecini yürüten Ekrem İmamoğlu, Türkiye’nin birçok noktasında etkili olan orman yangınlarına ilişkin açıklama yaptı. Cezaevinden yangınları izlediğini belirten İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda hükümete sert eleştiriler yöneltti.

“Yanıyoruz!” diyerek başlayan açıklamasında İmamoğlu, yangınların yalnızca ağaçları değil, geleceğimizi de küle çevirdiğini belirtti. Yangınlara karşı her yıl yaşanan hazırlıksızlığın altını çizen İmamoğlu, şunları kaydetti:

“Her yıl aynı kabus: Liyakatsizlik, öngörüsüzlük, tedbirsizlik, hazırlıksızlık… Göz göre göre gelen felaketlere yine seyirci kaldınız.

Ormanlarımızla birlikte içinde barınan binlerce can, yaşam alanları yok oluyor. Bu yangınlar sadece ağaçları değil, geleceğimizi de küle çeviriyor.”

“Gösteriş değil, bilim zamanı”

İmamoğlu açıklamasında, hükümetin yangın sonrası uyguladığı politikaların “göz boyamaya” dönüştüğünü savunarak, bilimsel yaklaşımların önemini vurguladı:

“İktidar, her yıl bu sınavdan sınıfta kalıyor. Aynı şeyleri yaparak farklı sonuç bekliyor. Ama tablo değişmiyor. Ardından göz boyama seremonileri, göstermelik ağaç dikme törenleriyle vicdan temizleme tiyatroları sahneleniyor.”

“Muhalefeti susturmak yerine yangınları söndürün”

Yangınlarla mücadelede yetersiz kalınmasını eleştiren İmamoğlu, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Gücünüzü, milletin gerçek sesi olan muhalefeti susturmaya harcamak yerine, ülkenin dört bir yanını saran alevleri söndürmeye harcayın.

İklim krizi nedeniyle sıcaklıklar olağanüstü seviyelere çıkarken, ‘geliyorum’ diyen bu felakete kulaklarınızı tıkayamazsınız. Eski tartışmalarla zaman kaybetmek yerine bilimin sesine kulak vermek zorundasınız. Çünkü doğa ihmali affetmez, bedelini hep birlikte öderiz.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *