İstanbul
Parçalı az bulutlu
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,3794 %0.14
53,9466 %-0.09
6.168,06 % 0,22
63.991,43 %-2.243
Muhalif. GÜNDEM İçişleri Bakanlığı kararı duyurdu: İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet görevden uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanlığı kararı duyurdu: İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet görevden uzaklaştırıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İçişleri Bakanlığı kararıyla geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırıldı. Bakanlık, kararın Anayasa ve Belediye Kanunu hükümleri doğrultusunda alındığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı kararı duyurdu: İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet görevden uzaklaştırıldı
KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 1 dk

İçişleri Bakanlığı, İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliğinin tutuklama kararının ardından İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet hakkındaki idari tasarrufunu açıkladı. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan duyuruda; Hürriyet'in Anayasa'nın 127'nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47'nci maddesi uyarınca geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırıldığı bildirildi.

5 ilde operasyon düzenlenmişti

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen yolsuzluk ve ihale fesadı soruşturması kapsamında; Kocaeli, Antalya, Kırıkkale, İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirilmişti. Soruşturma çerçevesinde aralarında belediye yöneticileri ile yüklenici firma yetkililerinin de bulunduğu çok sayıda şüpheli gözaltına alınarak adliyeye sevk edilmişti.

20 kişi hakkında tutuklama kararı

Nöbetçi sulh ceza hakimliğince sorgulanan şüphelilerden İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in de aralarında yer aldığı 20 kişi; "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Kamu kurum ve kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak" ve "Rüşvet almak" suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Adli sürecin ve tutuklama kararının kesinleşmesiyle birlikte İçişleri Bakanlığı yasal yetkisini kullanarak görevden uzaklaştırma tedbirini devreye soktu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız