Sosyal medya fenomeni Tolunay Ören hakkında, yasa dışı şans oyunlarının tanıtımını yaptığı gerekçesiyle yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ören’in 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasını talep etti.
Promosyon koduyla teşvik ettiği iddia edildi
Hazırlanan iddianamede, Tolunay Ören’in yasa dışı şans oyunlarına ait içerikleri sosyal medyadan paylaşarak reklamını yaptığı belirtildi. Ören’in takipçilerini, siteye ait promosyon kodu aracılığıyla oyuna yönlendirdiği ifade edildi.
Söz konusu sitede kullanıcıların belirli bir ücret karşılığında “kasa açılımı” adı altında şansa dayalı oyun oynadığı, kazanılan sanal eşyaların (skin veya item) maddi değeri bulunduğu ve bu ürünlerin nakde çevrilebildiği kaydedildi.
“Bu paylaşımlarımın suç olduğunu bilmiyordum”
İfadesinde aylık kazancının 250-300 bin lira olduğunu söyleyen Ören, “Ben hiçbir zaman yasa dışı bahis ya da sanal kumar oynamadım. Paylaşımlarımda kimseyi teşvik etmedim. Bu oyunun reklamını yaptığım için oyun içi itemler hesabımda sabit kalıyordu, satışı yapmadım. Bu paylaşımlarımın suç olduğunu bilmiyordum” dedi.
3 yıla kadar hapis istemi
İddianamede, Ören’in “yetkisiz olarak karşılığı nakit olan şans oyunlarını reklam ve teşvik etmek” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Dosyada, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü “suçtan zarar gören” olarak yer aldı.