İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5359 %0.07
49,6539 %0.06
5.778,15 % 0,44
92.077,40 %-1.249
Ara
Muhalif. GÜNDEM Erdoğan ile Putin arasında kritik görüşme

Erdoğan ile Putin arasında kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde İsrail-İran gerilimini ve Gazze’deki durumu ele aldı; diplomasi çağrısı yaptı.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 16 Haziran Pazartesi günü telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, görüşmede İsrail ile İran arasındaki çatışma, ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Erdoğan: “Bölge Yeni Bir Savaşı Kaldıramaz”

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in İran’a yönelik saldırılarıyla başlayan şiddet sarmalının bölgesel güvenliği ciddi biçimde tehdit ettiğini ifade etti. Netanyahu hükümetinin hukuk tanımaz tutumunun uluslararası sistem için açık bir tehdit oluşturduğuna dikkat çeken Erdoğan, bölgenin yeni bir savaşa tahammülünün kalmadığını vurguladı.

İran ile sorunların çözüm yolunun yalnızca diplomasi olduğuna işaret eden Erdoğan, tarafların bir an önce müzakere masasına dönmesi gerektiğini belirtti.

Gazze Mesajı: Soykırımın Üstü Örtülmesin

Erdoğan, İsrail’in İran’a saldırılarının dikkatleri Gazze’deki insanlık dramından uzaklaştırmaması gerektiğini de vurguladı. Ayrıca İsrail’in bölgede “oldubittilere” girişme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Putin de Diplomasiye Vurgu Yaptı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise çatışmaların durdurulması ve diplomasiye alan açılması gerektiği konusunda Erdoğan ile aynı görüşte olduğunu belirtti.

Pezeşkiyan ile de Temas Kuruldu

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bu görüşmede de İsrail-İran arasındaki gerilim ve bölgesel istikrar konusu ele alındı.

Erdoğan, Türkiye’nin arabuluculuk rolü üstlenmeye hazır olduğunu vurgulayarak, bölge barışı ve nükleer müzakerelerin yeniden başlaması için gerekli adımların atılması gerektiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *