İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,6019 %0.05
51,5601 %0.06
6.681,76 % 0,30
68.706,57 %0.346
Muhalif. GÜNDEM Erdoğan: Akademi dünyasını tek tipleştiren ideolojik kabileler gerçeğiyle yüzleşmemiz gerek

Erdoğan: Akademi dünyasını tek tipleştiren ideolojik kabileler gerçeğiyle yüzleşmemiz gerek

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni"nde konuştu. Bu yıl ödül alan 14 ismi açıklayan Erdoğan, "Kültür, sanat ve akademi dünyasını tek tipleştiren, baskı ve tahakküm altında tutan ideolojik kabileler gerçeğiyle bir an önce yüzleşmemiz gerekir" ifadelerini kullandı

Okunma Süresi: 3 dk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni"nde konuştu.

Burada yaptığı konuşmada, Kültür, sanat ve akademi dünyasını tek tipleştiren, baskı ve tahakküm altında tutan "ideolojik kabileler" olduğunu söyleyen Erdoğan, "Dar kadrocu hizipçi anlayışın yerini daha özgürlükçü bir yaklaşım almadan hedeflerimize varamayız" dedi. 

İsrail'in Gazze'deki saldırılarına da değinen Erdoğan, "Tarih bu iğrenç tabloyu, buna yol açanları, göz yumanları meşrulaştırmaya çalışanları hak ettikleri şekilde yargılayacak" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, şöyle devam etti: "Yapabilecek olan Gazze'deki katliamı engellemiyor. Herkes orada ne yaşandığını biliyor. 2024 zalimlerin hak ettiği cezayı gördüğü mazlumların yaralarının sarıldığı bir yıl olacaktır diye inanıyorum."

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Bu yıl bilim ödülümüzü geniş bir sahada çalışmalar yapan Prof.Dr.Süleyman Uludağ'da veriyoruz. Hocamızı ödülü için tebrik ediyorum. Kültür ödülümüzü Prof.Dr. Ali Birinci hocamıza takdim ediyorum. Müzik ödülümüzün sahibi de Emel Sayın Hanımefendi'dir. Resim ödülümüzün sahibi de Sayın İlhami Atalay'dır. Karikatür ödülünü de Hasan Aycın'a takdim ediyoruz. Sinema ödülümüzü de sinemada iz bırakan Sami Şekeroğlu'na takdim ediyoruz. Kendisini tebrik ediyoruz.

Dijital sanat ödülümüzü Refik Anadol'a takdim ediyoruz. Kendisi yapay zekayı geliştirerek yaptığı tasarımları kuşağımıza aktarıyor. Mimari ödülümüzü Sinan Genim'e veriyoruz. Sayın Genim İstanbul aşkını hem üstlendiğini projeler hem de restorasyon çalışmalarıyla ortaya koymuştur. Edebiyat ödülümü geçmişten bugüne köprüler kurmuş Nazan Bekiroğlu'na takdim ediyoruz. Bu yılki Vefa ödüllerimizi Atilla İlhan, Barış Manço, Muhsin Ertuğrul, Samiha Ayverdi ve İsmail Hakkı Uzunçarşılı'ya takdim ediyoruz.

Değerli konuklar biz değişimle asırlık değerleri yaşatmanın mümkün olduğunu göstermeye çalıştık. Sorumluluk üstlendiğimiz her yerde medeniyet mirasına sahip çıkmanın mümkün olduğunu göstermeye başladık. Gözü hep dışarıda batıda olanlara diyecek bir şeyimiz ise yok. Bu kişilerden milli bir duruş da beklemiyoruz.

"ŞARTLARIN EL VERDİĞİ EN BÜYÜK YATIRIMLARI YAPIYORUZ"

Teknolojiye, kültüre ve sanata şartların el verdiği en büyük yatırımları yapıyoruz. Ülkemizde kültür sanat üretimi arzu ettiğimiz seviyede değilse sebeplerini çok iyi düşünmek gerekiyor. Kültür, sanat ve akademi dünyasını tek tipleştiren, baskı ve tahakküm altında tutan ideolojik kabileler gerçeğiyle bir an önce yüzleşmemiz gerekir.

Siyasetten edebiyata her alanda yapabilenin istemediği bilenin yapmadığı yapanın bilmediği bir tablo ile karşı karşıyayız. Dar kadrocu hizipçi anlayışın yerini daha özgürlükçü bir yaklaşım almadan hedeflerimize varamayız."

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız