CHP'li belediyelerden aldığı yazarlık atölyesi ihaleleriyle eleştiri oklarının hedefindeki Cumhuriyet gazetesi yazarı Enver Aysever, gazetedeki işini kaybetti. Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, Enver Aysever'i arayarak rahatsızlıkları dile getirdi ve yollarının ayrıldığını bildirdi.
Enver Aysever yaşanan gelişmeyi sosyal medyadaki hesabından şöyle paylaştı:
BUGÜN YİNE HAKAN’IN GÜNDEMİNDEYDİ
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugün gündemine aldığı Aysever için “Aşırı acıklı bir çaba; Enver’den yazarlık öğrenme çabası” ifadesini kullandı.
Hakan, “Aysever’in CHP’li belediyeleri söğüşlemesinin iki yöntemi var: BİR: “Yazı akademisi” diye kurs düzenlemek. İKİ: “Yazarlık atölyesi” diye yazarlık öğretmek. Aşırı acıklı bir çaba: Enver’den yazarlık öğrenme çabası” dedi. Hakan, şunları kaydetti:
“ENVER’E TOLSTOY MUAMELESİ YAPAN”
“Kısacası...Enver’in iddiası, milletimize “Nasıl yazar olunur” dersleri vermek. Tezgâh şöyle işliyor: Enver, “Ben vatandaşlara yazarlık öğreteceğim” diye tezgâhını açıyor. CHP’li belediyeler bu tezgâha finansman sağlayarak çanak tutuyor. Ve bazı vatandaşlarımız da maalesef bu tezgâha geliyor. Bu tezgâhta belediye yediren taraf, Enver de yiyen taraf...Peki ya tezgâha gelen vatandaşlar? İşte onların durumu çok vahim ve pek acıklı. Enver’e Tolstoy muamelesi yapan ve Enver’den yazarlık öğrenebileceklerine akıllarını yatıran bu vatandaşlarımıza...Yazarlığın ilk ve en önemli tüyosunu vermek isterim. O tüyo şudur: Gerçekten bir yazar olmak istiyorsanız... öncelikle yazarlığın öğrenilmeyecek bir iş olduğunu bilmeniz gerekir. “Yok, ben ille de öğreneceğim diyorsanız... O zaman da...Yazarlığın Enver’den öğrenilecek bir iş olmadığını bilmeniz gerekir.”
OLAY NASIL BAŞLAMIŞTI?
Enver Aysever’in İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden “Yaşam Boyu Eğitim Projesi” kapsamında “okur yazarlık” atölyesini “adrese teslim ihaleyle” aldığı yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Aysever’in bu iş karşılığında 238 bin 500 TL alacağı öne sürülüyordu. Ardından gelen tepkiler üzerine İBB Başkanı Tunç Soyer, ihalenin iptal edildiğini duyurdu.
Ancak bu haberin üzerinden çok geçmeden Sabah gazetesi Aysever’in Bursa Mudanya Belediyesi’ne yapacağı kültür ve tarih danışmanlığı karşılığında 70 bin lira alacağını yazdı.
TT LİSTESİ
Haberin ardından Twitter‘dan açıklama yapan Aysever, “Değerli dostlar kim neden düğmeye bastı bilmiyorum ama güne yine memleketin en önemli meselesi benim yaptığım çalışmalarmış gibi TT listesinde başladım” dedi.
İzmir'deki ihale iddialarının ardından yaşananlar hakkında Aysever, şöyle devam etti: “Sayın Tunç Soyer açıklamasında ayrıntı vermediği için girmediğim ihale, almadığım ücret üzerinden karalama kampanyası yürüdü. Sayın Soyer’i arayıp düzeltilmesini rica ettim. Halen de bekliyorum hakikatin kamuoyuna aktarılmasını.”
Açıklamasının devamında, “Şimdi Mudanya ilgili kampanya başladı” diyen Aysever, şunları yazdı:
“İki yıla yakın her cuma yaptığım atölye çalışmasıyla ilgili kampanya başladı. Emeğim karşılığı ayda alınan sekiz bin lira konu edildi. Kendi sosyal medya hesaplarımdan edebiyat atölye çalışmalarını zaten ben duyurdum. Mersin’de dört ay aynı çalışmayı yaptım. Benzer çalışmayı pek çok yazar, sanatçı yapmaktadır. Bu rastlantı olamaz. Tiyatrolar turnelere, festivallere katılır, ben de tiyatroda görev yaptım herkes gibi gösterilerde bulundum. Kültür sanat dünyasının üyesi olarak her çalışan gibi emeğimi aldım. Söz edilen rakamlar asla doğru değildir. Sayın Tunç Soyer maalesef süreci açıklamayarak kuşku yarattı.
Şu anda TV Kadıköy çalışanıyım görevimi sürdürüyorum. Yazarlık, TV programcılığı, atölye çalışması, tiyatro dışında faaliyetim yoktur. Geçen hafta yapılan gözaltının da rastlantı olduğuna inanmak istiyorum. Medyada arkadaşlara çağrımdır; herkes mal varlığını açıklasın.”