Edirne'nin Havsa ilçesine bağlı Oğulpaşa ve Abalar köylerinde çıkan anız yangınları, geniş bir alana yayılırken, söndürme çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor.
Henüz belirlenemeyen bir sebeple başlayan yangınlara, Edirne ve Havsa belediyeleri itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri müdahale ediyor. Ayrıca Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne ait TOMA aracı da kritik bölgelere su desteği sağlıyor.
Abalar köyü camisinden yapılan anonsta, köy halkına yangın söndürme çalışmalarına katılım çağrısı yapıldı. Vatandaşlar da ellerine kürek ve hortum alarak mücadeleye katıldı.
Zincirleme Kaza: D-100 Yolu Kapatıldı
Yangının oluşturduğu yoğun duman, Edirne-Havsa yönünde seyreden araçların görüş mesafesini ciddi şekilde düşürdü. Bu durum, 5 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasına neden oldu.
Yaralanan olmadığı bildirilen kazada, araçlar çekici yardımıyla kaldırıldı. Yetkililer, önlem olarak D-100 kara yolunun çift yönlü olarak trafiğe kapatıldığını açıkladı.
Geniş alanda etkili olan anız yangını kontrol altına alındı.
Öte yandan D-100 kara yolu Edirne- Havsa istikametinde yoğunlaşan duman nedeniyle 5 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi.
Kazada yaralanan olmazken, araçlar çekiciler yardımıyla kaldırıldı.
Kapatılan D-100 kara yolu Edirne-Havsa istikameti çift yönlü trafiğe açıldı.
Bölgeye gelen Havsa Kaymakamı Oğuzhan Aksoy bilgi aldı.
Yangında metruk bir çiftlik evi ile yaklaşık 2 bin dekar anız alan zarar gördü.