İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5194 %0.04
49,6025 %0.01
5.793,12 % 0,70
90.701,47 %-2.037
Ara
Muhalif. GÜNDEM Dışişleri Bakanlığı’ndan Mescid-i Aksa tepkisi: İsrail’in soykırım politikalarının tezahürü

Dışişleri Bakanlığı’ndan Mescid-i Aksa tepkisi: İsrail’in soykırım politikalarının tezahürü

Dışişleri Bakanlığı, İsrailli yetkililerin Mescid-i Aksa’daki provokatif eylemlerini sert sözlerle kınadı. Yapılan açıklamada, bu adımların İsrail’in Filistin halkına karşı yürüttüğü soykırım ve işgal politikalarının açık bir tezahürü olduğu vurgulandı.

Okunma Süresi: 2 dk

ışişleri Bakanlığı, İsrail’deki bazı hükümet ve parlamento üyelerinin Mescid-i Aksa’da gerçekleştirdiği provokatif eylemleri sert bir dille kınadı. Bakanlık, eylemleri İsrail’in Filistin halkına yönelik sürdürdüğü “soykırım” ve “zorla yerinden etme” politikalarının yansıması olarak nitelendirdi.

“Mescid-i Aksa’nın Statüsü Değiştirilemez”

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Bugün İsrailli bir hükümet üyesinin Mescid-i Aksa’ya gerçekleştirdiği baskını, bir parlamento üyesinin işgalci devletin bayrağını burada açmasını ve Kudüs’teki yürüyüş sırasında aşırılık yanlısı yerleşimciler tarafından gerçekleştirilen provokatif eylemleri kınıyoruz” denildi.

Açıklamada, bu tür adımların, İsrail’in işgal altındaki Filistin topraklarının tarihi ve demografik yapısını değiştirme ve ilhak etme hedefinin birer parçası olduğu vurgulandı.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail hükümetinin politikalarının uluslararası hukuku ihlal ettiğini belirterek, “Bu girişimler, Mescid-i Aksa’nın tarihi ve hukuki statüsünü asla değiştiremeyecektir” ifadelerini kullandı.

Gözler Uluslararası Toplumda

Açıklamada, uluslararası topluma da çağrı yapılarak, İsrail’in ihlallerine karşı somut adımlar atılması gerektiği hatırlatıldı. Bakanlık, Kudüs’ün çok dinli ve çok kültürlü yapısının korunmasının, bölgesel barış ve istikrar açısından kritik olduğunun da altını çizdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *