İstanbul
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,6119 %0.01
51,4611 %-0.08
6.705,01 % 0,01
67.483,07 %0.279
Muhalif. GÜNDEM CHP’li Gürer’den asbestli içme suyu sorusu: Borularının değiştirilmesine yönelik bir çalışma var mı?

CHP’li Gürer’den asbestli içme suyu sorusu: Borularının değiştirilmesine yönelik bir çalışma var mı?

Okunma Süresi: 1 dk

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye, ”Ülke genelinde ve de özellikle belediye iken köy statüsü alınan köylerde geçmişte döşenen asbestli içme suyu borularının değiştirilmesine yönelik bir çalışma var mıdır?” diye sordu.

CHP Niğde Milletvekili Gürer, kanserojen madde içerdiği bilinen asbestli içme suyu borularını, Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki’ye yönelttiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. CHP’li Gürer, soru önergesinde Bakan Özhaseki’den şu sorulara yanıt istedi:

“Ülke genelinde ve de özellikle belediye iken köy statüsü alınan köylerde geçmişte döşenen asbestli içme suyu borularının değiştirilmesine yönelik bir çalışma var mıdır?

Halen ülke çapında asbestli malzeme ile yapılıp kullanılan içme suyu borusu ne kadar kullanılmaktadır?

Ülke genelinde kentsel dönüşümde yıkılan binalarda asbest malzemelerin toza dönüşerek çevrede bulunulan kişilerin solunum yoluyla zarar görmemesi için yeterli önlemler alınmakta mıdır?

Niğde ilinde mevcut belediyelerde kullanılan içme suyu şebekelerinde asbestli borular var mıdır? Varsa değiştirilmesi düşünülmekte midir?

Kapanan ve köy statüsüne geçen yerleşim yerlerinde asbestli içme suyu boruları değiştirilmiş midir?”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız