İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5320 %0.06
49,6229 %0.05
5.774,35 % 0,37
91.994,98 %-1.433
Ara
Muhalif. GÜNDEM Çanakkale'de 8 kişinin hayatını kaybettiği kazanın inceleme raporuna ulaşıldı

Çanakkale'de 8 kişinin hayatını kaybettiği kazanın inceleme raporuna ulaşıldı

Çanakkale'deki feci kazada 8 kişi hayatını kaybetti. Kamyonun tonaj aşımı olmadığı ancak geçmişte sürücüsüne dört ceza kesildiği belirlenirken, otobüs şoförünün ise kusursuz olduğu tespit edildi. Kazada 21 kişi yaralandı, 6'sının tedavisi devam ediyor.

Okunma Süresi: 2 dk

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği, 21 kişinin yaralandığı trafik kazasına karışan tomruk yüklü kamyonla ilgili detaylar ortaya çıktı. Araç inceleme raporuna göre, kazaya sebep olan 33 ANK 274 plakalı kamyonda tonaj aşımı bulunmadığı ve yükün brandayla kapatıldığı belirtildi. Ancak geçmişte aynı kamyon ve sürücüsüne yönelik dört ayrı trafik cezası bulunduğu tespit edildi.

Kamyona Daha Önce Ceza Kesilmiş

Rapora göre kamyon sürücüsüne:

30 Mayıs ve 16 Eylül 2024 tarihlerinde brandasız yük taşımak ve muayenesiz araç kullanmak gerekçesiyle ceza kesildi.

9 ve 13 Nisan 2024’te jandarma ekiplerince yapılan kontrollerde ise ehliyetsiz araç kullanmak, brandasız yük ve muayenesizlik nedeniyle ceza uygulandı.

Otobüs Şoförü Kusursuz

Kazaya karışan 17 AHT 624 plakalı yolcu otobüsünün şoförü Mehmet Altınok hakkında ise hiçbir güncel kural ihlali tespit edilmedi. Altınok’un sadece 11 Ekim 2024’te takograf dinlenme süresine uymamaktan dolayı bir cezası bulunduğu öğrenildi.

Yaralıların Durumu

Çanakkale Valiliği, kazada toplam 29 kişinin etkilendiğini, 8 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 15 kişinin taburcu edildiğini, 6 kişinin ise halen tedavi gördüğünü açıkladı. Bu hastalardan 3’ü yoğun bakımda.

Soruşturma Devam Ediyor

Olayla ilgili adli ve idari soruşturma süreci başlatılmış durumda. Kazaya sebebiyet veren kamyonun geçmişteki ihlalleri, denetim mekanizmalarının yeterliliği konusunda soru işaretlerine neden oldu.

Kazaya ilişkin yeni gelişmeler, hem kamuoyu hem de yargı süreçleri açısından dikkatle takip ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *