İstanbul
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,6119 %0.01
51,4611 %-0.08
6.705,01 % 0,01
67.483,07 %0.279
Muhalif. GÜNDEM BTP Lideri Hüseyin Baş hakkında Bekir Bozdağ’a hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı

BTP Lideri Hüseyin Baş hakkında Bekir Bozdağ’a hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı

Okunma Süresi: 3 dk

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş hakkında, Ocak 2022’de yaptığı konuşmada, dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı. Baş, “Nedir hukuken, bu kamu görevlisine hakaret suçu? Sizi siyasi yasaklı haline getiriyorlar. Onlara 50 yıl serbest bize 3 yıl yasak. Niye? Biz, çünkü doğruyu konuşuyoruz. Ama benim hiç korkum yok” dedi.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş hakkında, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Hüseyin Baş hakkında hazırladığı iddianame, Ankara 71. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Baş, hakkındaki davayı partisinin İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlediği 100. Yıl Cumhuriyet Şöleni’nde değerlendirdi.

Hüseyin Baş, şunları söyledi:

”Biz bu topraklarda Cumhuriyeti anlatacağız, Türk’ün bağımsızlığını anlatacağız, Türkiye’nin istikbalini ve istiklalini anlatacağız. Ancak bu topraklarda bunları anlatmanın bir bedeli var. Daha birkaç gün önce avukatlarımız tarafından önüme getirildi. Daha önceki bir konuşmamda o zaman Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ’ın görevden alınış ve göreve geri getiriliş süreciyle ilişkin bir yorum yapmışım ve birkaç soru sormuşum.Bu konuşmalarımı alıp kamu görevlisine hakaret suçundan bana dava açmışlar. Nedir hukuken, bu kamu görevlisine hakaret suçu? Sizi siyasi yasaklı haline getiriyorlar. Şimdi genç yaşta yola çıkmış bu kardeşinize, diyorlar ki ’Sen fazla siyaset yaptın, seni siyasetten menedeceğiz.’ Onlara 50 yıl serbest bize 3 yıl yasak. Niye? Biz, çünkü doğruyu konuşuyoruz. Ama benim hiç korkum yok. Çünkü ben bu topraklarda Atatürk demeye devam edeceğim, bağımsızlık demeye devam edeceğim, hürriyet demeye devam edeceğim, zenginlik demeye devam edeceğim. Biz Bağımsız Türkiyeliler bu vatana hizmet etmeye devam edeceğiz. Sanıyorlar ki bu tip ayak oyunları ile bizi bastıracaklar.”

Ne olmuştu?

Hüseyin Baş, BTP’den yapılan yazılı açıklamaya göre; 29 Ocak 2022’de Trabzon’da, “Benim” isimli belgeselin üçüncü bölümü için düzenlenen gala töreninde; şunları söylemişti:

“Adalet Bakanımız değişmiş, kim geldi yerine, Bekir Bozdağ, Bekir Bozdağ ne zaman görevden alındı? 15 Temmuz’dan sonra. Belki görevden alındığında hepimiz şunu demedik mi? Bu adam FETÖ’nün faaliyetlerine yakın bir kişi olduğu için herhalde görevden alındı, maksat buydu herhalde. Yerine kim geldi, bugün en son Abdülhamit Gül vardı. Abdülhamit Gül’ü görevden alıp şimdi yeniden Bekir Bozdağ’ı göreve getirdiler. Bunun iki açıklaması olabilir. Ya siz Bekir Bozdağ’a yanlış yaptınız, bu adamın FETÖ ile hiçbir alakası yoktu, ya da şu anlamı vardır, sen bugün yeniden FETÖ’yle bağlarını güçlendiriyorsun.”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız