İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5180 %0.03
49,5811 %-0.04
5.776,40 % 0,41
91.246,01 %-1.879
Ara
Muhalif. GÜNDEM Avrupalı belediye başkanları İmamoğlu’na destek için İstanbul’a geliyor

Avrupalı belediye başkanları İmamoğlu’na destek için İstanbul’a geliyor

AP Üyesi Dario Nardella, Avrupalı belediye başkanlarının tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek için İstanbul’a geleceğini açıkladı.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 1 dk

Avrupa Parlamentosu Üyesi, eski Floransa Belediye Başkanı ve Eurocities Başkanı Dario Nardella, önümüzdeki hafta Avrupalı belediye başkanlarıyla birlikte İstanbul’a geleceklerini açıkladı. Ziyaretin amacı, tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile dayanışma göstermek olacak.

“AB bu duruma göz yumamaz”

Nardella, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Avrupalı belediye başkanları, haksız yere tutuklananların serbest bırakılmasını talep edecek. AB bu duruma göz yumamaz. Demokrasi ve insan haklarını ihlal eden hükümetlerle ticaret anlaşmaları yapılmamalı.” ifadelerini kullandı.

Nardella’dan İmamoğlu vurgusu

Avrupalı siyasetçi paylaşımında, “Altı ay önce İstanbul’da arkadaşım Ekrem İmamoğlu’nu kucakladım. Bir ay sonra Silivri’de hapse atıldı ve CHP’li 16 belediye başkanı ile birlikte halen orada tutuluyor.” sözleriyle İmamoğlu’na destek mesajı verdi.

Avrupalı heyet İstanbul’a geliyor

Nardella, önümüzdeki hafta İstanbul’a gelecek olan Avrupalı belediye başkanlarının dayanışma göstereceğini ve serbest bırakılma çağrısı yapacağını belirtti. Ziyaretin, Avrupa kamuoyunda da yankı uyandırması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *