İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5354 %0.07
49,5729 %-0.06
5.746,23 % -0,12
89.743,13 %-3.068
Ara
Muhalif. GÜNDEM Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne 2. dalga operasyonda 2 tutuklama

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne 2. dalga operasyonda 2 tutuklama

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik rüşvet operasyonunda gözaltına alınan Genel Sekreter Yardımcısı Serkan Temuçin ile İmar Şube Müdür Vekili Tuncay Kaya “irtikap” suçlamasıyla tutuklandı. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan memur Halil K. ise adli kontrol ve ev hapsiyle serbest bırakıldı.

Okunma Süresi: 1 dk

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen rüşvet soruşturmasında ikinci dalga operasyon gerçekleştirildi. Gözaltına alınan Genel Sekreter Yardımcısı Serkan Temuçin ile Kent Estetiği Daire Başkanlığı İmar Şube Müdür Vekili Tuncay Kaya, “irtikap” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda sürdürülen soruşturma kapsamında, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Serkan Temuçin ve Tuncay Kaya’nın tutuklanmasına karar verildi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan bilgi işlem destek çalışanı Halil K. ise etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak adli kontrol ve ev hapsi tedbiriyle serbest bırakıldı.

Serkan Temuçin ifadesinde, iş insanlarından Konyaaltı Turizm Kültür ve Eğitim Vakfı’na bağış yapılmasının talep edildiğini itiraf ederken, Tuncay Kaya ise yöneltilen suçlamaları reddetti. Etkin pişmanlık hükümleri kapsamında ifade veren Halil K.’nin beyanları soruşturmanın seyrinde önemli rol oynadı.

Savcılık ve mahkeme işlemleri devam eden soruşturmanın, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddialarının aydınlatılması açısından kritik bir aşamaya geldiği belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *