İstanbul
Parçalı az bulutlu
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,8472 %0,62
47,8015 %0,68
4.399,84 % 0,35
122.772,01 %2.403
Ara
Muhalif. GÜNDEM Adana'daki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür, Saimbeyli Fayı'na dikkat çekti: 7'lik uyarı!

Adana'daki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür, Saimbeyli Fayı'na dikkat çekti: 7'lik uyarı!

Adana'nın Saimbeyli ilçesinde gerçekleşen 4.5 büyüklüğündeki deprem, bölgede endişeye sebep oldu Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremin Saimbeyli Fay Zonu üzerinde gerçekleştiğini belirterek, büyüklüğü 7’ye varan fay üretim kapasitesine kadar deprem üretme potansiyeline sahip olduğunu vurguladı.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 1 dk

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 07.09’da merkez üssü Adana’nın Saimbeyli ilçesi olan 4.5 büyüklüğünde bir depremin kaydedildiğini duyurdu. Depremin yerin yaklaşık 6.96 kilometre derinliğinde meydana geldiği bildirildi.

Deprem Saimbeyli Fay Zonu'nda oluştu

Depremin ardından açıklama yapan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sarsıntının Saimbeyli Fay Zonu üzerinde gerçekleştiğini söyledi. Görür, bu fayın yaklaşık 40 kilometre uzunluğunda olduğunu ve sol yönlü, doğrultu atımlı bir yapıya sahip olduğunu belirtti.

'7'ye varan deprem üretme kapasitesi var'

Prof. Dr. Görür, Saimbeyli Fayı’nın 7 büyüklüğüne varan depremler üretebilecek kapasitede olduğunu ifade ederek dikkat çekici bir uyarıda bulundu:

“Bu zon sol yönlü, doğrultu atımlı. Yaklaşık 40 km uzunlukta ve 7’ye varan fay üretim kapasitesinde.”

Görür, sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede, "6 Şubat depremleri ile stres alanı değişimi gösteriyor olabilir" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *