İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 26 Haziran-4 Temmuz 2025 tarihleri arasında 12 ilde çıkan 65 orman yangınıyla ilgili yürütülen soruşturmalar kapsamında 44 şüphelinin gözaltına alındığını, 10 kişinin ise tutuklandığını açıkladı.
Yerlikaya, yangınların büyük bölümünün bahçe temizliği, tarla sürme, kaynak ve biçerdöver makinesi gibi faaliyetlerden çıkan kıvılcımlardan kaynaklandığını belirtti. Ayrıca birçok şüphelinin adli işlemlerinin devam ettiğini ve sorumluların tespit edilip yargılandığını ifade etti.
Öne çıkan yangınlardan bazıları; İzmir-Aliağa’da bahçe temizliği sırasında çıkan yangın, Sakarya-Taraklı’da tarla süren kişilerin neden olduğu yangın ve Balıkesir, Manisa, Bursa gibi farklı illerde çeşitli nedenlerle meydana gelen yangınlar oldu.
Bakan Yerlikaya, vatandaşları orman yangınlarına karşı daha dikkatli ve tedbirli olmaya çağırarak, “Özellikle sıcak yaz günlerinde ormanlarımızı korumak adına vatandaşlarımızın çok daha temkinli ve tedbirli olmaları büyük önem taşıyor. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun.” dedi.