26 Nisan 1951 tarihinde Eskişehir'de, ailesinin üçüncü çocuğu olarak dünyaya geldi. Baba tarafından Trakyalı,Bulgaristan'dan göçen dedesi de meşhur pehlivan Kel Aliço'dur.
Kelebek, Saklambaç ve Günaydın gazetelerinde fotoromanlarda oynadı. Bu sayede üne ulaşan Nuri Alço, zamanla, kendine özgü şık giyimiyle podyum dünyasının da aranan isimlerinden biri oldu. Birçok ünlü markanın mankenliğini yaptı.
Sinemayla tanışması 1977 yılında Ünsal Emre ve Sevda Karaca'nın başrolünü oynadığı '' Ah Bu Ne Dünya '' isimli filmle gerçekleşti.
Yeşilçam'a ağırlıklı olarak kötü adam rollerinde yer alan Nuri Alço, izleyicilerin kafasında rol aldığı karakterlerle özdeşleşti.
Beyaz takım elbisesi ve elinden düşürmediği viskisi ile bazen bir mafya babası, bazen de bir uyuşturucu kaçakçısını canlandıran başarılı oyuncu, Türk Sineması'na elit kötü adam imajını yerleştiren isim oldu.
Nuri Alço, bir kere evlendi. 1988 yılında boşandı ve bir daha evlenmedi.
27 Haziran 2015 tarihinde rahatsızlanınca acilen ameliyata alındı ve özel bir hastanede anjiyo yapıldı.
300'e yakın sinema filminde rol almış olduğu söylenen Alço, 2010 yılında Nene Hatun filminde rol almıştır.
PKK üyesi Veysi Aktaş 31 yıl sonra tahliye edildi
Terör örgütü PKK üyesi Veysi Aktaş, 31 yıl sonra İmralı Cezaevi’nden tahliye edildi. Aktaş, çözüm sürecinde Abdullah Öcalan’ın sekreteryasında yer alan isimler arasındaydı.

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın geçmişte yayımlanan görüntülerinde yanında oturan isimlerden biri olan Veysi Aktaş, 31 yıl 3 ay süren cezaevi yaşamının ardından tahliye edildi.
Aktaş, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden serbest bırakıldı.
İdare ve Gözlem Kurulu Tahliyeyi Bir Yıl Ertelemişti
Rudaw’da yer alan habere göre, Aktaş’ın cezası daha önce İdare ve Gözlem Kurulu tarafından bir yıl ertelenmişti. Kurulun bu kararı doğrultusunda tahliye süreci bir süre bekletilmiş, ancak 31 yılın sonunda serbest kalmasına karar verilmişti.
Çözüm Süreci Döneminde İmralı’ya Sevk Edilmişti
Veysi Aktaş, 2013-2015 yılları arasında yürütülen ve kamuoyunda “çözüm süreci” olarak bilinen dönemde, Abdullah Öcalan ile görüşmeler gerçekleştirmek üzere oluşturulan “Sekreterya”ya dahil edilmişti. Bu kapsamda, 2015 yılında Mehmet Sait Yıldırım, Ömer Hayri Konar, Çetin Arkaş ve Nasrullah Kuran ile birlikte İmralı’ya sevk edilmişti.