İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5352 %0.05
49,6395 %0.02
5.778,77 % 0,45
92.050,74 %-1.076
Ara
Muhalif. Galeriler GÜNDEM Kurban Bayramı'nda günlük bin 750 ton baklava tüketilecek!

Kurban Bayramı'nda günlük bin 750 ton baklava tüketilecek!

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala baklava üreticileri tam kapasite çalışmaya geçmiş durumda. Tatlı imalathanelerinde üretim kapasitesi 3 katına çıkarken BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım, bayram süresince günlük bin 750 ton baklava tüketileceğini duyurdu.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Kurban Bayramı'nda günlük bin 750 ton baklava tüketilecek! 1

Kurban Bayramı'na 2 gün kaldı. Bayram yaklaşırken, Türkiye genelinde baklavaya olan talep hızla arttı. Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Başkanı Mehmet Yıldırım, bu yıl bayram süresince günlük bin 750 ton baklava tüketimi beklendiğini açıkladı.

1 / 5
Kurban Bayramı'nda günlük bin 750 ton baklava tüketilecek! 2

Tatlı imalathanelerinde 3 kat mesai

Bayram öncesi hazırlıklar, arife gününden iki gün önce başladı. Tatlı imalathanelerinde üretim kapasitesi 3 katına çıktı. Bayramın üçüncü gününe kadar sürecek olan yoğunluk, hem fiziki hem de online siparişleri kapsıyor. Üreticiler, talepleri karşılamak için tam kapasite ve aralıksız çalışıyor.

2 / 5
Kurban Bayramı'nda günlük bin 750 ton baklava tüketilecek! 3

En çok tercih edilenler: Klasikler ve soğuk baklava

Yıldırım, en fazla talep gören ürünlerin başında klasik fıstıklı baklava, şöbiyet, midye baklava ve sıcak havalarla birlikte popülerleşen soğuk baklava olduğunu belirtti. Bu ürünlerin bayram sofralarının vazgeçilmezi haline geldiğini söyledi.

3 / 5
Kurban Bayramı'nda günlük bin 750 ton baklava tüketilecek! 4

‘Ucuz baklavayı tercih etmemeli’

Mehmet Yıldırım, baklava alırken dikkat edilmesi gereken en önemli unsurun ham madde kalitesi olduğunu vurguladı. Ucuz baklavalar konusunda şu uyarıyı yaptı:

"Geçtiğimiz günlerde basına da yansıdığı gibi küflenmiş cevizler kullanan işletmeleri gördük. Bu dönemde özellikle tüketicilerin ucuz ürünleri tercih etmemesi lazım. Kaliteli baklava yemek isteyen tüketici ucuz baklavayı tercih etmemeli."

4 / 5
Kurban Bayramı'nda günlük bin 750 ton baklava tüketilecek! 5

Baklava fiyatları ne kadar? Kalite ne kadarına mal olur?

Yıldırım, kaliteli bir kilogram fıstıklı baklavanın fiyatının 1400 – 1600 TL aralığında olduğunu belirtirken, piyasada 500 – 600 TL’ye de satılan baklavaların bulunduğunu ifade etti.

Ancak 200 – 250 TL’lik ürünlerin sağlık riski taşıyabileceği konusunda uyardı. Ortalama fiyatların 600 TL ile 1600 TL arasında değiştiğini söyledi.

5 / 5
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *