İstanbul
Kapalı
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,6598 %-0.00
56,4947 %-0.30
6.784,88 %0.72
77.277,72 %0.12
Muhalif. EĞİTİM Bakan Tekin'den öğretmenlere müjde: İller arası tayin takvimi netleşti

Bakan Tekin'den öğretmenlere müjde: İller arası tayin takvimi netleşti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerin merakla beklediği ikinci iller arası isteğe bağlı yer değiştirme süreci için tarihleri açıkladı.

Bakan Tekin'den öğretmenlere müjde: İller arası tayin takvimi netleşti
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 1 dk

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim camiasını yakından ilgilendiren yeni bir yer değiştirme takviminin hazırlandığını duyurdu. Bakanlık bünyesinde görev yapan kadrolu öğretmenlerin iller arası yer değiştirme taleplerini karşılamak amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, 2026 yılı ikinci dönem atama süreci için takvim belirlendi. Bakan Tekin, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, öğretmenlerin çalışma koşullarını iyileştirmeye yönelik adımların devam edeceğini vurguladı.

Tercih ve Atama Takvimi Belli Oldu

Bakan Tekin'in açıklamasına göre, öğretmenlerin yer değiştirme başvuruları 23-24 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak. Başvuru sürecinin tamamlanmasının hemen ardından, atama işlemleri 25 Eylül 2026 tarihinde gerçekleştirilecek. Bakanlık, bu takvimin öğretmenlerin huzurlu bir çalışma ortamına kavuşmaları adına önemli bir adım olduğunu belirtti.

İstişare Kültürü Vurgusu

Göreve geldikleri günden bu yana eğitim politikalarını sahadan gelen talepler doğrultusunda şekillendirdiklerini ifade eden Bakan Tekin, istişare kültürünün maarif anlayışlarının merkezinde yer aldığını kaydetti. Öğretmenlerin beklentilerini önemsediklerini belirten Tekin, alınan bu kararın tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi. Bakanlık, yer değiştirme sürecine dair detaylı duyurunun hazırlıklarının sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız