Yunanistan’ın Orta Makedonya bölgesinde Strep A bakterisinin hızla yayılması endişeye yol açtı. Yayılmanın artması üzerine toplamda 9 okul geçici olarak kapatıldı. İlk vakalar, Selanik’in Kalamarya bölgesindeki bir okulda tespit edildi.
Selanik ve Serez’de Okullar Kapatıldı
Salgının yayılma hızı nedeniyle Selanik'te 3 ilkokul ve 2 anaokulunda eğitime ara verildi. Ayrıca Serez kentinde enfeksiyon görülen 4 okul da önlem amacıyla geçici olarak kapatıldı.
Yetkililerden Hijyen Uyarısı
Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY), Strep A bakterisinin yüksek bulaşıcılığına dikkat çekerek, vatandaşları kişisel hijyen konusunda uyardı. Enfekte kişilerin, antibiyotik tedavisine başladıktan sonra en az 24 saat boyunca evde kalmaları önerildi.
Durum Kontrol Altında
Yetkililer, halkın panik yapmaması gerektiğini vurgularken, salgının kontrollü bir şekilde yönetildiğini ifade etti. Okullarda temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları devam ediyor.