ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere’ye düzenlediği resmi ziyaretin son gününde İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile düzenlediği ortak basın toplantısında Rusya-Ukrayna Savaşı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile olan ilişkisi nedeniyle göreve gelmeden önce savaşın “en kolay sona erdirilebilecek” çatışma olduğunu düşündüğünü belirterek, Putin’in tutumundan hayal kırıklığı yaşadığını kaydetti.
Trump, “7 savaşı sona erdirdim. Putin ile olan ilişkilerimden dolayı en kolay olacağını düşündüğüm savaş buydu ama o (Putin) beni hayal kırıklığına uğrattı. Beni gerçekten hayal kırıklığına uğrattı.” ifadelerini kullandı.
Rusya’nın Ukrayna’dan daha fazla asker kaybettiğini savunan Trump, savaşın bir şekilde sona ermesi gerektiğini ve bu konuda çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.
Putin’i Alaska’ya davet etmekten dolayı pişman olup olmadığı sorusuna Trump, “Hayır” yanıtını verdi. Ayrıca Avrupa ülkelerinin Rusya’dan petrol almaya devam etmesinden memnun olmadığını belirten Trump, “Basit bir şekilde şunu söylüyorum: Petrol fiyatları düşerse, Putin’in savaşı bitirmekten başka çaresi kalmayacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.