İstanbul
Parçalı bulutlu
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,8440 %-0.00
55,6761 %0.18
6.463,91 %-0.83
81.318,18 %0.96
Muhalif. GÜNDEM Marmara'daki faciada acı haber: 57 gün sonra ulaşılan cenaze 2'nci kaptana ait

Marmara'daki faciada acı haber: 57 gün sonra ulaşılan cenaze 2'nci kaptana ait

Silivri açıklarında batan gemide kaybolan mürettebatı arama çalışmalarında bulunan cansız bedenin, geminin 2'nci kaptanı Rahmi Temel'e ait olduğu kesinleşti.

Marmara'daki faciada acı haber: 57 gün sonra ulaşılan cenaze 2'nci kaptana ait
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 2 dk

Silivri açıklarında 2 Eylül tarihinde Alsu isimli gemiyle çarpışarak batan Tuğberk İmamoğlu adlı geminin mürettebatı için yürütülen arama çalışmalarında acı bir gelişme yaşandı. Bölgede bulunan bir erkek cesedi üzerinde yapılan incelemeler sonucunda, naaşın geminin 2'nci kaptanı Rahmi Temel'e ait olduğu Adli Tıp Kurumu tarafından doğrulandı. Ailesi tarafından teslim alınan Temel'in cenazesi, 31 Ekim'de İzmir'de düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacak.

Arama çalışmaları 57'nci gününde

Kazanın üzerinden geçen 57 günün ardından ulaşılan Rahmi Temel'in ağabeyi Remzi Temel, yaşadıkları büyük acıyı dile getirerek diğer kayıp denizcilerin ailelerinin hala umutla beklediğini belirtti. Temel, kardeşinin naaşına ulaşmanın buruk bir teselli olduğunu ifade ederken, Marmara'nın derinliklerinde süren arama çalışmalarının zorluklarına dikkat çekti. Ailelerin bölgede kurulan çadırlarda çaresizce bekleyişini sürdürdüğünü vurgulayan Temel, yaşadıkları süreci tarif etmenin imkansız olduğunu söyledi.

Marmara'daki faciada acı haber: 57 gün sonra ulaşılan cenaze 2'nci kaptana ait

Denizcilerin çalışma koşullarına tepki

Aynı gemide görev yapan ve hala haber alınamayan aşçıbaşı Abdulbaki Mirzaoğlu'nun dayısı Recai Yılmaz ise deniz işçilerinin yaşadığı zorluklara ve güvenlik eksikliklerine tepki gösterdi. Mirzaoğlu'nun emekliliğine kısa bir süre kaldığını hatırlatan Yılmaz, denizcilerin hak ve hukuklarının daha güçlü korunması gerektiğini savundu. Silivri'de bekleyişini sürdüren diğer ailelerle birlikte zorlu hava şartlarına rağmen umutlarını korumaya çalışan Yılmaz, yaşanan trajedinin bir daha tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulundu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız