İstanbul
Parçalı bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,6476 %0.04
56,1724 %-0.08
6.718,75 %-0.03
77.490,32 %-0.06
Muhalif. DÜNYA Trump'tan kritik enerji hamlesi: Moskova ve Kiev uzlaştı

Trump'tan kritik enerji hamlesi: Moskova ve Kiev uzlaştı

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya ve Ukrayna'nın enerji altyapılarına yönelik saldırıları durdurma konusunda mutabakata vardığını duyurdu.

Trump'tan kritik enerji hamlesi: Moskova ve Kiev uzlaştı
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 1 dk

ABD Başkanı Donald Trump, devam eden Rusya-Ukrayna Savaşı'nda enerji güvenliğini ilgilendiren önemli bir gelişmeyi kamuoyuyla paylaştı. Trump, yaptığı açıklamada her iki tarafın da birbirlerinin enerji tesislerini hedef almaktan vazgeçme konusunda anlaştığını belirtti. Sosyal medya üzerinden süreci değerlendiren Trump, küresel çapta yaşanan dizel fiyatlarındaki yükselişin temelinde bu çatışmanın yattığını vurguladı.

Enerji tesislerine saldırı yasağı

Trump'ın ifadelerine göre, Ukrayna tarafı Rus enerji altyapısına yönelik saldırılarını durdurmayı kabul ederken, Rusya da aynı karşılıklılık ilkesiyle hareket etme sözü verdi. Bu adımın, savaşın enerji piyasaları üzerindeki baskısını hafifletmesi bekleniyor. Trump, dizel fiyatlarındaki artışın İran kaynaklı olduğu iddialarını reddederek, asıl sorumlunun Rusya-Ukrayna Savaşı olduğunu yineledi.

Biden yönetimine eleştiri ve petrol fiyatları

Enerji politikaları konusunda selefi Joe Biden'ı hedef alan Trump, mevcut fiyat artışlarından Biden yönetiminin hatalı politikalarının sorumlu olduğunu savundu. Kendi döneminde petrol fiyatlarının daha makul seviyelerde olduğunu hatırlatan ABD Başkanı, İran'ın nükleer kapasitesine karşı yürüttükleri stratejinin de fiyatlar üzerinde etkili olacağını belirtti. Trump, İran ile yaşanan gerilimin sona ermesiyle birlikte petrol fiyatlarında hızlı bir düşüş yaşanacağını öngördüğünü ifade etti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız