İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5250 %0.05
49,6577 %0.12
5.776,09 % 0,40
92.313,50 %-1.025
Ara
Muhalif. DÜNYA Trump’tan Hindistan’a vergi misillemesi: Ek yüzde 25 gümrük vergisi yolda

Trump’tan Hindistan’a vergi misillemesi: Ek yüzde 25 gümrük vergisi yolda

ABD Başkanı Donald Trump, Hindistan’ın Rus petrolü alımını sürdürmesi nedeniyle bu ülkeye yönelik ithalat ürünlerine yüzde 25 ek gümrük vergisi getiren kararnameyi imzaladı. Yeni vergi üç hafta içinde yürürlüğe girecek.

Okunma Süresi: 1 dk

ABD Başkanı Donald Trump, Hindistan'a yönelik yeni bir ticari yaptırımı devreye soktu. Trump, Hindistan’ın Moskova ile enerji ticaretine devam etmesi nedeniyle, bu ülkeden gelen mallara %25 oranında ek gümrük vergisi uygulanmasını öngören bir kararnameye imza attı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Hindistan’ın Rus petrolü alımını sürdürerek Moskova’nın Ukrayna’daki savaşını finanse etmeye dolaylı yoldan katkı sağladığı belirtildi. Bu nedenle, Trump yönetiminin Hindistan’a karşı ekonomik baskıyı artırma kararı aldığı ifade edildi.

Yeni verginin, üç hafta içinde yürürlüğe girmesi bekleniyor. Ayrıca bu karar, Hindistan ürünlerine yönelik perşembe günü yürürlüğe giren ayrı bir %25’lik gümrük vergisine ek olarak uygulanacak. Böylece bazı ürünlerde toplam gümrük yükü %50'ye kadar çıkabilecek.

Ek verginin, tekstil, ilaç, çelik ve elektronik gibi sektörleri doğrudan etkilemesi bekleniyor. Uzmanlar, kararın Hindistan-ABD ticari ilişkilerinde gerginliğe yol açabileceği uyarısında bulunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *