İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5171 %-0.02
49,6234 %-0.14
5.748,37 % -0,08
92.326,85 %-1.225
Ara
Muhalif. DÜNYA Shein’e “çocuksu ürün” tepkisi: Seks bebekleri satıştan çekildi

Shein’e “çocuksu ürün” tepkisi: Seks bebekleri satıştan çekildi

Fransa’da “çocuk pornografisi niteliğinde ürün” tepkileri üzerine Shein, küresel platformunda tüm seks bebeklerinin satışını durdurdu ve yetişkin ürünleri kategorisini geçici olarak kaldırdı.

Okunma Süresi: 2 dk

Çevrimiçi perakende devi Shein, internet sitesinde “çocuksu görünümlü” seks bebekleri satıldığı yönündeki tepkilerin ardından, küresel platformunda tüm seks bebeklerinin satışını yasakladığını açıkladı.

Fransız tüketici koruma kurumu DGCCRF, hafta sonu yaptığı açıklamada, bazı ürünlerin “çocuk pornografisi niteliğinde” olduğuna dair ciddi endişeler bulunduğunu belirtmişti.

Shein pazartesi günü yaptığı duyuruda, “yasadışı veya kurallara aykırı seks bebeği ürünlerine bağlı tüm satıcı hesaplarının” kalıcı olarak yasaklandığını ve kontrollerin sıkılaştırılacağını bildirdi. Şirket ayrıca önlem olarak yetişkinlere yönelik ürünler kategorisini geçici olarak kaldırdı.

Yönetim Kurulu Başkanı Donald Tang, “Çocuk istismarına karşı mücadele Shein için pazarlık konusu değil. Bu ilanlar üçüncü taraf satıcılara ait olsa da konuyu kişisel olarak önemsiyorum,” dedi. Tang, sorumlular hakkında hızlı ve kararlı adımlar atacaklarını vurguladı.

Paris savcılığı ise, DGCCRF’nin Shein’in yanı sıra Ali Express, Temu ve Wish gibi diğer çevrimiçi platformlara ilişkin raporları incelediğini açıkladı. Soruşturma, çocuklara yönelik şiddeti önlemekle görevli Fransız kuruluşu OFMIN’e devredildi.

Fransa Maliye Bakanı, Shein’in Paris’teki ilk kalıcı mağazasını açmaya hazırlandığı dönemde, “çocuklara benzeyen” ürünlerin satışının sürmesi halinde şirketin ülkeden men edilebileceği uyarısında bulundu.

Shein mağazasının açılmasının planlandığı Paris belediye binasının karşısındaki BHV mağazası önünde protesto gösterisi düzenlendi. Marka, geçmişte de hızlı moda üretiminin çevresel etkileri ve çalışanların koşulları nedeniyle eleştirilerin hedefi olmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *