Massive Attack grubunun solisti Robert Del Naja, Londra’da düzenlenen Filistin’e destek protestosunda gözaltına alınan yüzlerce kişi arasında yer aldı.
Trafalgar Square’de protesto
The Guardian’da yer alan bilgilere göre, “3D” lakabıyla da bilinen Robert Del Naja, cumartesi günü Trafalgar Square’de düzenlenen gösteriye katılarak “Soykırıma Karşıyım, Filistin için Eylem’i Destekliyorum” yazılı pankart taşıdı.
Protestoda 500’den fazla kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
Gözaltı anı kamerada
Görüntülerde, polis ekiplerinin Del Naja’ya yaklaşarak gözaltı işlemini bildirdiği ve sanatçının göstericiler arasında alandan uzaklaştırıldığı görüldü. Bu sırada çevredeki protestocuların alkış ve tezahüratlarla destek verdiği kaydedildi.
Del Naja’nın, kendisine yöneltilen sorular üzerine “Hukuka aykırı şekilde gözaltına alınıyorum” dediği duyuldu.
“Kariyerim riskte” açıklaması
Gözaltı öncesinde Press Association’a konuşan sanatçı, olası sonuçlara rağmen protestoya katılmaktan geri durmayacağını ifade etti.
Yasa ve protestolar
İngiltere’de “Filistin için Eylem” grubuna yönelik yasağın, şubat ayında yüksek mahkeme tarafından hukuka aykırı bulunmasının ardından düzenlenen ilk kitlesel protestoda çok sayıda gözaltı gerçekleşti.