İstanbul
Parçalı az bulutlu
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,3184 %0.06
53,8574 %0.13
6.434,71 % -0,19
64.845,99 %-2.507
Muhalif. DÜNYA İtalya Başbakanı Meloni sigarayı bıraktığını açıkladı

İtalya Başbakanı Meloni sigarayı bıraktığını açıkladı

G7 zirvesinde İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’nin sigara sorusuna verdiği “Bıraktım” yanıtı liderler arasında şaşkınlık ve espriyle karşılandı.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 1 dk

G7 zirvesi marjında devlet liderleri arasında gerçekleşen gayriresmî bir sohbet, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’nin verdiği yanıtla gündem oldu.

Zirvede dikkat çeken diyalog

Toplantı sırasında Meloni’nin “Bir kahve almam lazım” demesi üzerine Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen “Uyanmak için mi?” diye espri yaptı. Almanya Şansölyesi Friedrich Merz ise “Ve bir sigara?” diyerek sohbete katıldı.

Bu soruya Meloni’nin “Hayır, bıraktım” yanıtını vermesi üzerine ortamda şaşkınlık ve kısa süreli bir neşe yaşandı. Liderlerin tepkisi gülüşmelerle karşılık buldu.

“Bir ay önce bıraktım” açıklaması

Sohbetin devamında Meloni, sigarayı yaklaşık bir ay önce bıraktığını ifade etti. Japonya Başbakanı Sanae Takaichi ise “Bravo!” diyerek İtalyan lidere destek verdi.

Önceki diyaloglar ve hatırlatmalar

Meloni’nin sigara alışkanlığı geçmişte de çeşitli uluslararası zirvelerde gündem olmuştu. Daha önce Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yapılan sohbetlerde de benzer esprili diyaloglar yaşanmıştı.

Meloni, daha önce yazdığı bir kitapta sigarayı bırakıp yeniden başladığını da ifade etmişti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız