İstanbul
Az bulutlu
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,3038 %0.02
53,7877 %0.17
6.469,28 % 0,87
66.535,99 %1.192
Muhalif. DÜNYA İran–ABD mutabakatı için imza töreni hazırlığı: Kalibaf ve JD Vance katılacak

İran–ABD mutabakatı için imza töreni hazırlığı: Kalibaf ve JD Vance katılacak

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı, İran–ABD mutabakatının İsviçre’de imzalanacağını ve törende Kalibaf ile JD Vance’in yer alacağını açıkladı.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 1 dk

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Mecid Taht Revançi, İran ile ABD arasında sağlanan mutabakat zaptına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Revançi, imza töreninin İsviçre’de düzenlenmesinin planlandığını ancak kesin yerin henüz netleşmediğini söyledi.

İmza töreninde üst düzey katılım

Yarı resmi Tesnim Haber Ajansına göre Revançi, Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi’nin yabancı diplomatlarla yaptığı görüşmede gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Revançi, imza töreninde İran Meclis ve Müzakere Heyeti Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf ile ABD Başkan Yardımcısı JD Vance’in hazır bulunacağını ifade etti.

Mutabakatın içeriği dikkat çekti

Revançi, mutabakat zaptında Hürmüz Boğazı’nın açılması, deniz ablukasının kaldırılması ve İran’ın dondurulmuş varlıklarına ilişkin düzenlemelerin yer aldığını belirtti.

Ayrıca Lübnan dahil bazı bölgelerde çatışmaların sona erdiğini ifade ederek, bölgesel gerilimlerin azaltılmasına yönelik adımların önemine dikkat çekti.

Nükleer görüşmeler yeniden başlayacak

Revançi, mutabakatın imzalanmasının ardından İran’ın nükleer programına ilişkin yeni görüşme sürecinin başlayacağını da açıkladı.

Diplomatik süreçlerin ilerlemesiyle birlikte taraflar arasında daha kapsamlı müzakerelerin yürütülmesi bekleniyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız