Amaghlobeli, Batumelebi ve Netgazeti adlı iki bağımsız medya kuruluşunun kurucusu. Savcılar, gazeteciyi ilk etapta “polise saldırı” suçlamasıyla yedi yıla kadar hapis istemiyle yargıladı. Ancak mahkeme, son anda suçlamayı değiştirerek “kamu görevlisine karşı direnme, tehdit veya şiddet” suçlamasıyla iki yıl ceza verdi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), kararı “keyfi” ve “siyasi bir sindirme” olarak nitelendirdi. Amnesty International ise Amaghlobeli’nin gözaltında fiziksel ve sözlü şiddete maruz kaldığını, tedavi hakkının engellendiğini ve yargılama sürecinin ciddi usulsüzlüklerle dolu olduğunu açıkladı.
Amaghlobeli’nin avukatı Maia Mtsariashvili, müvekkilinin adil yargılanmadığını ve kararın hükümetin talimatıyla alındığını savundu. Gazeteciye destek vermek için yüzlerce kişi mahkeme önünde toplandı.
Öte yandan, Amaghlobeli’nin yönettiği Batumelebi’nin banka hesapları hükümet tarafından donduruldu. Bu durum, yayın kuruluşunun kapanma riskiyle karşı karşıya kalmasına neden oldu.

Avrupa Parlamentosu daha önce Gürcistan’daki seçim sonuçlarını tanımadığını açıklamış, Batı ülkeleri ise ülkedeki basın ve ifade özgürlüğüne yönelik baskılara dikkat çekmişti.