İstanbul
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,5860 %-0.48
47,7946 %-0.42
4.352,20 % -1,39
118.141,06 %0.989
Ara
Muhalif. DÜNYA Fransa’da aşırı sıcaklar okulları kapatmaya zorladı: Paris’te trafik kısıtlamaları ve Eyfel Kulesi üst katı kapandı

Fransa’da aşırı sıcaklar okulları kapatmaya zorladı: Paris’te trafik kısıtlamaları ve Eyfel Kulesi üst katı kapandı

Fransa’yı etkisi altına alan aşırı sıcaklar nedeniyle yaklaşık 1900 okul bir günlüğüne tamamen veya kısmen kapandı. Paris ve 16 vilayette kırmızı, 68 vilayette ise turuncu alarm verildi.

Okunma Süresi: 2 dk

Fransa, son günlerde etkili olan aşırı sıcaklarla mücadele ediyor. Meteoroloji ajansı Meteo France, başkent Paris dahil 16 vilayette kırmızı, 68 vilayette turuncu alarm verildiğini açıkladı. Ülkede hava sıcaklıklarının en düşük 20, en yüksek ise 41 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor.

Aşırı sıcaklar nedeniyle yaklaşık 1900 okul tamamen veya kısmen bir günlüğüne kapatılırken, dün de 750 okulda eğitime ara verilmişti. Ayrıca sıcak havaların yol açtığı ozon kirliliği Paris ve çevresinde alarm seviyesine ulaştı.

Paris Emniyet Müdürlüğü, çevreyi en az kirleten belirli araçların dışında kalan tüm araçların belirli bölgelerde trafiğe çıkmasının yasaklandığını duyurdu. Kamu yararına çalışan araçlar bu yasaktan muaf tutulurken, trafik hız limitleri de düşürüldü.

Sıcaklıkların etkisiyle Paris’in simgelerinden Eyfel Kulesi’nin üst katı bugün ziyaretçilere kapatıldı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, aşırı sıcakların özellikle yaşlılar ve çocuklar gibi hassas grupları etkilediğini belirtti. Macron, vatandaşları yakınlarının durumuna dikkat etmeye çağırdı ve sıcak havalarda alınması gereken tedbirleri paylaştı.

Ülkede sıcaklar nedeniyle Besançon’da bir evsiz, Grenoble’da ise 73 yaşındaki bir adam yaşamını yitirdi.

Ayrıca Tarn-et-Garonne vilayetindeki Golfech Nükleer Santrali’nin bir reaktörünün faaliyetleri 29 Haziran’dan itibaren sıcaklıklar sebebiyle durduruldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *