Meksika'nın başkenti Mexico City, 15 Nisan tarihinde kan donduran bir cinayete sahne olmuştu. Ülkenin eski güzellik kraliçelerinden 27 yaşındaki Carolina Flores Gomez, evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Yapılan otopside, Gomez'in vücuduna 12 merminin isabet ettiği; bu kurşunların 6’sının başına, 6’sının ise göğüs bölgesine sıkıldığı belirlendi. Olayın ardından başlatılan geniş çaplı soruşturmada, baş şüpheli olarak maktulün kayınvalidesi Erika Maria Herrera'nın ismi öne çıktı.

İnterpol Devreye Girdi: Venezuela’da Yakalandı
Cinayetin hemen ardından Meksika’dan kaçtığı tespit edilen Erika Maria Herrera hakkında uluslararası düzeyde kırmızı bülten çıkarıldı. Haftalar süren takibin ardından, firari kayınvalidenin Venezuela’da saklandığı yer tespit edildi. Yerel güvenlik güçleri ve İnterpol iş birliğiyle düzenlenen operasyonda Herrera kıskıvrak yakalandı. Meksika makamları, zanlının yargılanmak üzere ülkeye iadesi için yasal sürecin resmi olarak başlatıldığını duyurdu.
Cinayeti Örtbas Şüphesi
Soruşturma derinleştikçe, Carolina Flores Gomez'in eşine yönelik şüpheler de arttı. Cinayeti kolluk kuvvetlerine hemen bildirmek yerine bir gün boyunca beklediği ortaya çıkan kocanın bu tutumu, savcılık tarafından mercek altına alındı. Yetkililer, kocanın cinayeti gizlemeye çalıştığı veya "örtbas etme" girişiminde bulunduğu ihtimali üzerinde duruyor. Soruşturma kapsamında maktulün eşinin de gözaltı veya adli kontrol süreciyle ilgili işlemlerinin devam ettiği bildirildi.