İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8044 %0.17
50,1756 %-0.07
5.972,23 % 0,28
88.169,62 %0.013
Muhalif. DÜNYA Dünyanın ilk ultrasonik şef bıçağı tanıtıldı: Dakikada 40 bin titreşimle kesiyor

Dünyanın ilk ultrasonik şef bıçağı tanıtıldı: Dakikada 40 bin titreşimle kesiyor

ABD merkezli bir şirketin geliştirdiği ultrasonik şef bıçağı, yiyecekleri yüzde 50 daha az güçle kesiyor. 399 dolardan satışa sunulan bıçak, sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Okunma Süresi: 1 dk

Bilim insanları tarafından geliştirilen ve profesyonel aşçılar için tasarlanan ultrasonik şef bıçağı, mutfaklarda yepyeni bir dönem başlatıyor. Ultrasonik enerjiyle çalışan bıçak, sürtünmeyi azaltarak doğrama sırasında yüzde 50 daha az güç harcanmasını sağlıyor.

Domates, üzüm, peynir, ekmek gibi kesilmesi zor ürünlerde büyük kolaylık sağlayan bıçak, paslanmaz çelikten üretilmiş 20 santimetrelik Japon AUS–10 san mai çeliği ile yapıldı.

Yaklaşık 6 yıllık bir çalışmanın ürünü olan bıçağın mucidi Scott Heimendinger, endüstride kullanılan ultrasonik teknolojiyi mutfak bıçağına uyarlamayı başardıklarını söyledi. Bıçak, çıkarılabilir pil sistemi sayesinde 20 dakika kesintisiz kullanılabiliyor.

399 dolar (yaklaşık 16 bin TL) fiyatla satışa sunulan bıçak, tanıtımının ardından sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Kullanım kolaylığı ile öne çıkan ürün, özellikle el rahatsızlığı yaşayan kişiler için mutfakta önemli bir yardımcı olarak görülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *