İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5354 %0.07
49,5729 %-0.06
5.746,23 % -0,12
89.743,13 %-3.068
Ara
Muhalif. DÜNYA Ateşkes sonrası ilk adım: İsrail ordusu Gazze’den çekilmeye hazırlanıyor

Ateşkes sonrası ilk adım: İsrail ordusu Gazze’den çekilmeye hazırlanıyor

İsrail ordusu, Hamas ile varılan anlaşma kapsamında Gazze’den kademeli olarak çekilmeye hazırlandığını duyurdu. Ateşkes sonrası bölgeye ilk insani yardımlar ulaşmaya başladı.

Okunma Süresi: 2 dk

İsrail ordusu, Hamas ile iki yıldır süren savaşın sona erdirilmesine yönelik anlaşmanın ardından Gazze’den çekilmeye hazırlandığını açıkladı.

İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Hükümetin talimatları ve durum değerlendirmesi sonucunda, operasyonel hazırlıklar başladı. Bu sürecin bir parçası olarak yakında ayarlanmış konuşlanma hatlarına geçiş için hazırlıklar ve bir muharebe protokolü hazırlanmaktadır. IDF bölgede konuşlanmaya devam etmekte ve her türlü operasyonel gelişmeye hazırlıklıdır” ifadelerine yer verildi.

ABD Başkanı Donald Trump tarafından duyurulan ve Beyaz Saray tarafından paylaşılan plan kapsamında, İsrail ordusunun ilk etapta bir kademe geri çekileceği belirtildi.

Yardımlar Gazze’ye ulaştı

Yerel basında yer alan haberlere göre, ateşkes anlaşmasının ardından insani yardımları taşıyan tırlar Mısır sınırından Gazze’ye giriş yapmaya başladı. İsrail hükümeti, güvenlik taramalarının ardından tırların geçişine onay verdi. Ayrıca Kızılhaç’a ait araçlar ve personelin de sahil tarafından Gazze’ye ulaştığı bildirildi.

Refah Sınır Kapısı yeniden açılacak

Ateşkesin resmen duyurulmasının ardından 72 saat içinde Refah Sınır Kapısı’nın tamamen açılması planlanıyor. İsrail’in, Gazze Şeridi’ndeki enkazı kaldırmak ve hayatını kaybetmiş İsrailli rehinelerin naaşlarını çıkarmak için bölgeye ağır iş makineleri göndermeye hazırlandığı öğrenildi.

Ortak görev gücü kuruluyor

Mısır, ABD, İsrail, Katar ve Türkiye’nin oluşturduğu ortak askeri görev gücünün, Gazze genelinde enkaz altında kaldığı düşünülen rehinelerin naaşlarını aramak üzere görevlendirileceği bildirildi. Ateşkes sürecinin ilerlemesiyle birlikte, bu güçlerin sahaya inmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *